Sabiedrība
2021. gada 18. augusts, 19:57

Rīgas centrā iestājas pret "obligāto vakcināciju"

Jauns.lv

Trešdien, 18. augustā, Rīgas centrā protesta akcijā pulcējās ap 4000 cilvēku ar mērķi panākt, lai atsauc likumprojektu, kas ļautu atlaist nevakcinētos darbiniekus.

Doties uz plānotu masveida pasākumu, kas pulksten 20.00 sākās pie Rīgas pils, sociālajos tīklos un medijos jau iepriekš aicināja Saeimas deputāts Aldis Gobzems ("Likums un Kārtība"), kā arī vairāki citi Covid-19 aktīvisti un politiķi.

Vēlāk pulcēšanās turpinājās arī pie Brīvības pieminekļa un Ministru kabineta.

Protestā Rīgas centrā iestājas pret "obligāto vakcināciju"

gallery icon
243

Izskanot pēdējām runām pie valdības mājas un solījumiem par potenciāla streika rīkošanu, ļaudis tika aicināti arī doties uz dievnamiem un lūgties, bet pasākums šķietami noslēdzās un ļaudis sāka izklīst. Tiesa, liela daļa cilvēku arī pēc pasākuma uzturējās Rīgas centrā, bet, tuvojoties pusnaktij, šis skaits sarucis.

Notiekošo uzrauga Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija.

Lai arī protestētāju pūlī bija dzirdami arī radikāli aicinājumi, kopumā pasākums aizritēja mierīgi. Vienlaikus gan ir konstatēti vairāki pārkāpumi – epidemioloģisko drošības pasākumu neievērošana, atrašanās alkohola reibumā publiskā vietā, huligāniska rakstura darbības, mantas tīša bojāšana, kā arī uzbrukums policijas darbiniekam, par ko ir uzsākts kriminālprocess.

Lai neapdraudētu savu un apkārtējo veselību, Valsts policija aicina sanākušos izklīst. Ņemot vērā, ka ir iespējami drošības riski un iestājas diennakts tumšais laiks, policija īpaši aicina personas, kuras ir ieradušās pasākumā ar bērniem, doties prom, lai neapdraudētu sevi un savas atvases.

Policija norāda, ka ir apzināti piketa organizatori, un par pulcēšanās pārkāpumiem tie tiks saukti pie atbildības. Pārkāpumi tiek fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem.

Jauns.lv sekoja notikumiem Rīgas centrā tiešraidē (pieejama augstāk).