Sabiedrība
2021. gada 26. jūlijs, 17:18

VIDEO: Siguldas novadā deg Pemmes purvs

Jauns.lv

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā īpaši aizsargājamā dabas teritorijā “Lielais un Pemmes purvs” Siguldas novadā šorīt izcēlies meža un purva ugunsgrēks, kura dzēšana ir apgrūtināta, jo tam praktiski nav iespējams piekļūt ar tehniku, informē LVM.

Pašlaik notikuma vietā strādā Valsts meža dienests (VMD), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), brīvprātīgie ugunsdzēsēji, piesaistīti arī Nacionālie bruņotie spēki (NBS). 

“Tā kā “Lielais un Pemmes purvs” ir īpaši aizsargājamā dabas teritorija, ugunsgrēka vietai ir ļoti apgrūtināta piekļuve, jo nav atbilstošas infrastruktūras – tuvākā vieta, kur var piebraukt ar ugunsdzēsības tehniku, ir vairāk nekā 1 kilometra attālumā. Pārvietošanās pa purvu būtībā iespējama tikai ar kājām. Šobrīd vērojams liels sadūmojums, kura dēļ ir grūti saprast un kontrolēt uguns izplatīšanās virzienu,” skaidro LVM Meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs Edijs Leišavnieks.  

Šobrīd notiek aktīvi dzēšanas darbi, lai saprastu, kā ugunsgrēku ierobežot. Notikuma vietā strādā VMD, 31 VUGD ugunsdzēsējs, izmantojot deviņas autocisternas, kā arī Inčukalna un Lēdurgas brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Dzēšanas darbos iesaistīts arī  NBS gaisa helikopters, kas ūdeni lej no augšas.

AS “Latvijas valsts meži” atgādina, ka mežos saglabājas paaugstināta ugunsbīstamība, un pat vismazākā uguns klātbūtne var izraisīt postošu meža ugunsgrēku, tāpēc ikvienam, kurš dodas dabā, ir jāievēro īpaša piesardzība!