foto: Juris Rozenbergs
Rīgā plāno atjaunot vairākus gada sākumā slēgtos maršrutus
“Rīgas satiksme” rudenī plāno atjaunot gada sākumā slēgtos sabiedriskā transporta maršrutus.
Sabiedrība
2021. gada 28. jūlijs, 06:52

Rīgā plāno atjaunot vairākus gada sākumā slēgtos maršrutus

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Gada sākumā līdz ar pandēmijas strauju izplatīšanos un pasažieru skaita kritumu Rīgā slēdza vairākus sabiedriskā transporta maršrutus, tostarp arī “garās” tramvaja līnijas no Ķengaraga uz Juglu un Sarkandaugavu. Jauns.lv uzņēmumā “Rīgas satiksme” interesējās, vai, sākoties jaunajam mācību gadam un beidzoties atvaļinājumu sezonai, tie tiks atjaunoti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šajā ziemā un pavasarī slēdza vairākus tramvaju un autobusu maršrutus: 3. (Jugla – tirdzniecības centrs “Dole”) un 9. (“Aldaris” – tirdzniecības centrs “Dole”) tramvaja, ka arī 4z. (Abrenes iela – Zolitūde), 35. (Abrenes iela – Pleskodāle) un 59. (Latvijas Universitāte – Televīzijas centrs) autobusa maršrutus. Daudziem tie bija ērti maršruti, lai nokļūtu darbā vai mācību iestādēs. Savukārt slēgtie tramvaju maršruti praktiski šķērsoja visu Rīgu, lai no viena pilsētas gala bez pārsēšanās nokļūtu otrā.

Jauns.lv “Rīgas satiksmei” jautāja, vai šos maršrutus plānots atjaunot, jo rudenī skolēniem atkal nāksies braukt uz skolu, bet uzņēmumos pakāpeniski atjaunojas darbs klātienē. “Rīgas satiksmes” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane Jauns.lv informēja: "Gatavojoties septembrim, plānojam nelielu reisu pieaugumu, jo esošais reisu saraksts ir ļoti tuvu pagājušā gada reisu apjomam, kad pārvadājām vidēji 300 tūkstošus pasažieru dienā. Šobrīd vidēji pārvadājam par 100 000 pasažieru dienā mazāk".

Viņa norādīja, ka mācību process ir viens no būtiskākajiem pasažieru paradumiem, tādēļ, atsākoties mācību gadam klātienē, šo maršrutu kustība būtu nepieciešama un ir plānots tos atjaunot.