foto: unsplash.com
Pašizolācija nevakcinētajiem būs jāievēro pēc ieceļošanas no kopumā 13 ES un EEZ valstīm
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2021. gada 23. jūlijs, 19:09

Pašizolācija nevakcinētajiem būs jāievēro pēc ieceļošanas no kopumā 13 ES un EEZ valstīm

Jauns.lv / LETA

Pašizolācija pret Covid-19 nevakcinētajiem būs jāievēro pēc ieceļošanas no kopumā 13 Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm - Kipras, Nīderlandes, Spānijas, Andoras, Portugāles, Maltas, Grieķijas, Luksembrugas, Monako, Īrijas, Dānijas, Beļģijas un Francijas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašizolācijas prasība joprojām netiks attiecināta uz ceļojumiem no Šveices, Somijas, Lihtenšteinas, Igaunijas, Norvēģijas, Itālijas, Slovēnijas, Lietuvas, Horvātijas, Zviedrijas, Austrijas, Čehijas, Vācijas, Islandes, Bulgārijas, Snamarīno, Slovākijas, Ungārijas, Rumānijas, Polijas un Vatikāna.

Atbilstoši Eiropas kopējam lēmumam, "zaļā saraksta" slieksnis arī Latvijā ir 75 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Pēc SPKC sniegtajiem datiem par valstu saslimstības rādītājiem, Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā ir 27,7.

Ņemot vērā mainīto kārtību, ceļotājiem, kuri Latvijā iebrauc vai atgriežas un kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas jeb tā dēvētais Covid-19 sertifikāts, pašizolācija nav jāievēro ne no vienas ES/EEZ valsts, kas iekļauta zaļajā vai dzeltenajā sarakstā.

Šobrīd Kiprā un Nīderlandē ir augstākie Covid-19 kumulatīvie rādītāji - attiecīgi 1483,6 un 670,4 gadījumi, bet Lietuvā kumulatīvais rādītājs ir 34,5 un Igaunijā - 50,8.

Saskaņā ar SPKC publiskoto informāciju, viszemākie kumulatīvie rādītāji ir Vatikānā un Polijā - attiecīgi 0 un 3,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju.

SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Jau ziņots, ka pret Covid-19 vakcinētām personām, kas Latvijā ieceļojušas no jebkuras ES, EEZ valsts, Šveices vai Lielbritānijas, turpmāk nebūs jāievēro pašizolācijas prasība, apstiprinot grozījumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", 13.maijā nolēma valdība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās