Sabiedrība
2021. gada 16. jūlijs, 16:07

Vai taisnība, ka katra stabiņa mazgāšana maksā 13 eiro?

Jauns.lv

Stabiņi Rīgā kārtējo reizi kļuvuši par iemeslu neiepriecinošam rīdzinieku izbrīnam. Šoreiz saistībā ar pilsētas budžeta līdzekļu izlietošanu. Kāds aculiecinieks pamanījis, ka ielās uzstādītie stabiņi tiek rūpīgi nomazgāti.

Aculieciniekam radās jautājums: cik gan maksā tik rūpīga attieksme pret valsts īpašumu? Par šo jautājumu plašāk vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Sižetā redzams, ka katrs stabiņš tiek nomazgāts ar augsta spiediena ūdens strūklu, bet īpaši netīrās vietas apstrādātas ar speciālu sūkli.

Komentāros pie sižeta Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika vēstīja, ka tiešām pastāv oficiāla vienošanās par stabiņu tīrīšanu.

Tā noslēgta ar to pašu kompāniju "AVS Latvija", kas stabiņus uzstādīja. Saskaņā ar līgumu, kompānijas darbinieks katru nedēļu apskata katru stabiņu un, ja pamana, ka stabiņš ir netīrs – mazgā to. Darba izmaksas ir noteiktas līgumā un tie ir 13,81 eiro + PVN par katru stabiņu.

Rīgas dome portālam Jauns.lv skaidroja, ka šī gada līguma kopējā summa par stabiņu apkopi ir 39 000 eiro, kas ir izdalīta uz vairākām pozīcijām un stabiņu apkope ir tikai viena no tām.

Stabiņu apkope notiek atbilstoši reālajai situācijai, pārsvarā tīrot tikai tos stabiņus, kad tas ir nepieciešams satiksmes drošības nodrošināšanai.

Rīgas centrā izveidots piecus kilometrus garš "vasaras ielu maršruts"

Šovasar Rīgas dome (RD) ieviesīs plašu satiksmes mierināšanas, pilsētas labiekārtošanas un kultūras programmu "Rīgas vasara 2021". Gandrīz piecu kilometru garajā ...

gallery icon
59

Stabiņu apkope neietver tikai paša stabiņa nomazgāšanu, bet arī apsekošanu, materiālu, darbaspēku un citas ar apkopi saistītas izmaksas.

Atbilstoši tehniskajai specifikācijai ceļa norobežojošo elementu vizuālo apskati veic vienu reizi nedēļā. Ja apskates laikā tiek konstatēts, ka kāds no stabiņiem ir netīrs un nav redzami atstarojošie elementi, tādējādi apdraudot satiksmes drošību, tad nekavējoties tiek organizēta tā attīrīšana.

Ja apsekošanas rezultātā konstatēts, ka stabiņš ir netīrs, bet neapdraud satiksmes drošību, tad tā mazgāšana tiek veikta vēlāk - vidēji reizi mēnesī.