Sandra Kalniete par Āboltiņu: "Mums katrai ir savs raksturs. Solvitai tas ir asāks, neapvaldītāks"
Uzvirmojot versijām, kāpēc Sandra Kalniete nolēmusi atstāt "Vienotības" valdi, viņa izgaisina baumas par nesaskaņām ar Solvitu Āboltiņu.
Politika
2015. gada 31. jūlijs, 21:22

Sandra Kalniete par Āboltiņu: "Mums katrai ir savs raksturs. Solvitai tas ir asāks, neapvaldītāks"

Jauns.lv

Sandras Kalnietes paziņojums, ka viņa pamet "Vienotības" valdi, raisījis dažādas runas par rīcības patiesajiem motīviem un pat par jauna politiska spēka veidošanos. Pati eiroparlamentāriete spekulācijas sauc par atvaļinājuma laika radītām fantāzijām, kad cilvēkiem pietrūkstot ziņu, tāpēc nākas tās izdomāt. LTV Ziņu dienests piektdienas vakarā sazinājās ar Kalnietes kundzi, lai noskaidrotu, vai patiešām viņas aiziešanai no valdes pamatā ir nesaskaņas ar partijas ilggadējo līderi Solvitu Āboltiņu.

Sandra Kalniete noteikti neplānojot pamest "Vienotību", un uz jautājumu par nesaskaņām partijas iekšienē viņa atbild: "Ir viedokļu dažādība," kāda partijā esot pastāvējusi kopš apvienības sākuma. Neskatoties uz šo dažādību un "kādu asāku vārdu, kas izskan" partija strādā un turpinās strādāt kopā, pauž Kalniete.

Vaicāta, vai starp Kalnieti un Āboltiņu pastāv nesaprašanās, viņa atbild: "Es nedomāju, ka pastāv domstarpības. Mums katrai ir savs raksturs, Solvitai šis raksturs ir asāks un neapvaldītāks, un viņa kādreiz pasaka kādu skarbāku vārdu, ko, es pieļauju, pati pēc tam arī nožēlo. Nu, es esmu atturīgāka, galu galā man aiz muguras ir 15 gadi diplomātiskajā dienestā, kur ir sevi jākontrolē. Bet kā mums varētu būt domstarpības par tiem mērķiem, kuri mums ir kopīgi?" retoriski televīzijai vaicā Kalniete.

Eiroparlamenta deputāte apliecina, ka netaisās no "Vienotības" doties prom, taču uzsver, ka visiem Latvijā valdošajiem politiskajiem spēkiem nepieciešama "atjaunošanās", laižot pie teikšanas jaunus un spēcīgus līderus. "Latvijā 10 un vairāk gadu nav mainījušās partiju vadošās sejas - tā nav laba zīme! Domāju, ka vēlētāji gaida, lai notiek šī atjaunošanās," teic Kalniete, piemetinot, ka Igaunijā un Lietuvā populārākos politiskos spēkus jau vada 28 un 30 gadu veci politiķi.

LTV "Panorāmas" telefonsaruna ar Sandru Kalnieti:

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/Evija Trifanova/LETA