foto: Publicitātes foto
“Rīga Plaza” sāk darboties vakcinācijas punkts
Sabiedrība
2021. gada 28. jūnijs, 10:30

“Rīga Plaza” sāk darboties vakcinācijas punkts

Jauns.lv

No pirmdienas, 28.jūnija, atvērts vakcinācijas punkts modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vakcinācijas punkts tirdzniecības centrā “Rīga Plaza” atrodas pie ieejas “Ņujorka” un tas būs atvērts katru dienu no plkst.10:00 līdz plkst.20:00.

Vakcinācija notiek gan pēc iepriekšēja pieraksta, gan pēc “dzīvās rindas” principa. Patlaban tirdzniecības centrā “Rīga Plaza” vakcinēšanas kapacitāte ir aptuveni 100 personas dienā, taču pēc nepieciešamības vakcinācijas jaudu var palielināt. Tirdzniecības centra “Rīga Plaza” Vakcinācijas punktā būs iespējams izvēlēties sev vēlamo vakcīnu, tomēr par dažādu vakcīnu veidu pieejamību jāpārliecinās konkrētajā dienā. Pieraksts vakcinācijai veicams vietnē www.manavakcina.lv vai zvanot pa tālruni 8989.

Vakcinācijas kārtība tirdzniecības centru punktos ir tāda pati kā citos vakcinācijas centros - cilvēkam jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu, kopā ar ārstniecības personu jāaizpilda anketa par veselības stāvokli un jāparaksta vakcinācijas veidlapa. Pēc tam cilvēks tiek informēts par sagaidāmajām blakus reakcijām, saņem savu vakcīnu un pakalpojuma sniedzējs reģistrē vakcinācijas faktu e-veselībā. Pēc vakcinācijas persona uz vietas, mediķu klātbūtnē uzgaida 15 minūtes, lai pārliecinātos, ka nesākas nekādas alerģiskas reakcijas.