Krāšņi, krāsaini un nebēdnīgi jautri! Pirmais Holi krāsu festivāls Latvijā. FOTO
Festivāla teritorijā pie skatuves ikvienam bija iespēja piedalīties kopīgajās krāsu mešanas aktivitātēs.
Kultūra
2015. gada 3. augusts, 15:04

Krāšņi, krāsaini un nebēdnīgi jautri! Pirmais Holi krāsu festivāls Latvijā. FOTO

Jauns.lv

Holi festivāls ir seni hinduistu svētki Indijā un Nepālā, kur ļaudis cits citu apbārsta ar krāsu pulverīšiem un ūdeni. Nu Lucavsalā aizvadīts pirmais Holi krāsu festivāls Latvijā.

Holi krāsu festivāla saknes ir meklējamas Indijā, kur tie ir vieni no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem svētkiem. To raksturo prieks, dzīves svinēšana, dziedāšana, dejošana, jaunā sākšana un atvadīšanās no vecā. Košo krāsu pulvera dejās, apkrāsojot vienam otru, un, kopīgi metot krāsaino pulveri gaisā, cilvēki nojauc sociālās barjeras, kļūstot vienoti un bezrūpības pilni. Tas ir prieka radīšanas festivāls un laiks, kad viss tiek piedots.

Holi krāsu festivāls Latvijā notika pirmo reizi. Sestdien, 1. augustā, Lucavsalā ikvienam bija iespēja piedalīties kopīgajā krāsu mešanas priekā, kā arī visdažādākajās radošajās radošās, mākslas, sporta, aktīvās atpūtas un piedzīvojuma aktivitātes. Savukārt par mūziku rūpējās tādi mūziķi kā GACHO, Toms Grēviņš, Deniss Pashkevich Funk Therapy, Dubsisters, DJ Gustavito, Danielle Diaz, Triana Park, Astro'n'out & DJ Rudd, Louis Laporte, [Ex] da Bass & Normunds Piesis (live trumpet) un Taran & Lomov (Amber Muse).

Tiem, kas piedalījās krāsu festivālā, diena pagāja košo krāsu pulvera dejās un līksmībā. Apkrāsojot vienam otru un kopīgi metot krāsaino pulveri gaisā, cilvēki Lucavsalā ālējās uz nebēdu. Neraugoties uz to, ka ieejas biļetes komplektā ar vienu krāsu iepakojumu pasākuma norises vietā izmaksāja 26 eiro, turklāt nākamās krāsu paciņas bija jāiegādājas par papildu samaksu, pasākumā lielākoties līksmoja jaunieši. Apmeklētāju vidū bija arī daudz ģimeņu ar bērniem.

Kasjauns.lv/foto: Ieva Čīka/LETA, Inta Mengiša, Marta Martinsone