Novadu ziņas
2021. gada 18. jūnijs, 21:59

Tušķos vīru vaino sievas slepkavībā; pats to noliedz

Degpunktā, TV3

Jelgavas policisti piektdien saņēma izsaukumu no iedzīvotājiem Tušķos - ciema Līvbērzes pagastā - par atrastu 36 gadus vecu sievieti bez dzīvības pazīmēm. Operatīvie dienesti konstatēja vardarbības pazīmes. Kamēr vietējie pieļauj, ka sievieti nogalinājis viņas vīrs, tikmēr pats aizturētais savam tēvam to noliedzis, norādot, ka sieva nokritusi pa trepēm, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Viņi bija tādi... Dzīvesveids nebija pareizs. Viņi mīlēja iedzert, jā. Dažreiz dzirdēju, kā viņi dzērumā uzvedas, kā jau dzēruši cilvēki. Pats kautiņus neesmu redzējis, bet kaimiņš teica, ka ir bijuši. Es ar viņiem sadzīvoju, nebijām gluži draugi, bet viņi mani cienīja, es biju lojāls. Es jutos mierīgi, kad viņi pieskatīja manu māju, lai neviens neielien iekšā, kad aizmirsu aizslēgt ārdurvis," saka kaimiņš Jevgēnijs.

Tikmēr kaimiņš, kurš dzīvo pārim tieši blakus, kameras priekšā runāt nevēlējās, taču atklāja, ka notikušais ir likumsakarīgas sekas. Plēšanās abu laulāto starpā nebija retums, un, viņaprāt, vīrs paveicis noziegumu.

Jevgēnijs atklāj, ka laulātajiem ir bērni, kas ar viņiem kopā vairs nedzīvo. Bāriņtiesa esot uzskatījusi, ka ģimenes vide ir nelabvēlīga: "Viņiem atņēma vecāku tiesības. Dēlam varētu būt aptuveni desmit gadu, meitai pieci vai seši gadi. Dzīvoja viņi agrāk šeit, bet, kad atņēma, nezinu, kam iedeva, iespējams, vecmammai. Vismaz divus gadus viņi šeit vairs nav redzēti."

Aizdomās turamā vīrieša tēvs šobrīd pieskata ģimenes māju un aizkadrā atklāj, ko dēls viņam stāstīja par dienu, kad gāja bojā viņa sieva. Laulātā esot nokritusi pa trepēm un smagi sasitusies. Tā neesot bijusi slepkavība.

Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa ziņo, ka uzsāktā izmeklēšana dos atbildes par to, kas patiesībā notika pāra privātmājā. "Šobrīd kriminālprocesā ir nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un sievietes nāves iemeslu, kā arī vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Atbilstoši Krimināllikuma 125. panta 3. daļai par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem," teic Kalniņa.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.