foto: Twitter
Pilsētvidei neraksturīga aina: Rīgā pa Brīvības ielu ganās aitas
Aitas Zemitāna laukumā mielojās ar apstādījumiem.
Sabiedrība
2021. gada 15. jūnijs, 09:05

Pilsētvidei neraksturīga aina: Rīgā pa Brīvības ielu ganās aitas

Jauns.lv

Otrdienas rītā Rīgā, skvēriņā uz Lielvārdes un Brīvības ielas krustojuma iepretī kādreizējam kinoteātrim "Teika" manītas divas aitas.

Aculiecinieki norāda, ka pirms tam dzīvnieki manīti uz Brīvības ielas gājēju celiņa. Teikas centrā esošajā Zemitāna laukumā manītās aitas ikdienišķi ganījās pa skvēriņu un mielojās ar apstādījumiem. Visnotaļ neparasta aina uz pilsētas galvenās ielas.

Šorīt agri no rīta Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumus par vairākām klaiņojošām aitām Teikas un Juglas apkārtnē. Pārbaudot saņemto informāciju, Juglā Salamandras ielā ar kāda garāmgājēja palīdzību tika noķerts viens auns, savukārt Teikā, Zemitāna laukumā sadarbībā ar dzīvnieku patversmes Ulubele speciālistiem tika noķerti divi auni. Visi dzīvnieki nodoti dzīvnieku patversmē Ulubele.

Pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policija (RPP) norādīja, ka dzīvnieku iespējamā saimniece ir atrasta, bet aunu veselības stāvoklis nav labs. "Turpināsim vērtēt, vai šajā gadījumā nav dzīvnieku turēšanas pārkāpumi," teikts RPP ierakstā. Nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīts arī Pārtikas un veterinārais dienests.