Sabiedrība
2021. gada 14. jūnijs, 21:26

"Tas otrs vīrietis netika pamanīts!" Jaunas detaļas par traģisko motocikla avāriju Kandavas novadā

Jauns.lv

Mediķiem ierodoties uz motocikla avāriju Kandavas novadā, tika pamanīts tikai 1992. gadā dzimušais vīrietis, kuru smagā stāvoklī nogādāja slimnīcā. Diemžēl 1976.gadā dzimušo vīrieti, kurš vēlāk mira, mediķi garajā zālē nepamanīja, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Jauns.lv jau šodien ziņoja, ka Kandavas novada Zemītes pagastā pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ no ceļa braucamās daļas nobrauca motocikls "Yamaha XJ600S". Notikuma vietā gāja bojā 1976.gadā dzimis vīrietis, bet 1992.gadā dzimis vīrietis guva smagus miesas bojājumus un tika nogādāts ārstniecības iestādē. 45 gadus veco vīrieti centās reanimēt policisti.

Kā vēsta "Degpunktā", mediķi aizbraukuši, nepamanot, ka zālē guļ vēl viens cietušais. Tikai pēc mediķu aizbraukšanas viņu garajā zālē pamanīja likumsargi, kuri secināja, ka vīrietis ir kritiskā stāvoklī un ir nepieciešams nekavējoties uzsākt reanimēšanas pasākumus. Policisti sniedza pirmo palīdzību, gaidot, kamēr no jauna ieradīsies mediķi. Diemžēl vīrietis mira.

"Notikuma vietā ieradās mediķi, kuri uzgāja vienu cietušo, kuru ievietoja medicīnas mašīnā. Tas otrs vīrietis netika pamanīts! Tajā vietā ir ļoti gara zāle," stāsta Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa norāda, ka vairāk nekā 20 minūtes policisti veica reanimēšanas pasākumus. "Mēs izsakām pateicību un lepojamies par saviem darbiniekiem, ka viņi veica šādu iniciatīvu."

Nav skaidrs, kurš no vīriešiem bija motocikla vadītājs, bet kurš - pasažieris.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.