foto: Mārtiņš Ziders
Jūnija vidū laikapstākļi kļūs mainīgi
Sabiedrība
2021. gada 6. jūnijs, 15:17

Jūnija vidū laikapstākļi kļūs mainīgi

Jauns.lv / LETA

Tuvākajās dienās Latvijā nav gaidāmas būtiskas izmaiņas laikapstākļos, bet, sākot ar nākamās nedēļas beigām, tie kļūs nepastāvīgi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gaidāmajā darba nedēļā pārsvarā pūtīs lēns vējš, brīžiem gaidāms bezvējš, bet piekrastē - mērena jūras brīze. Lai gan laiks būs lielākoties saulains, veidosies atsevišķi lietus un negaisa mākoņi, tie biežāk gaidāmi pēcpusdienas stundās Vidzemē, Latgalē un Zemgales austrumu daļā. Sausākais un skaidrākais laiks saglabāsies piekrastē.

Vilinošs skaistums Babītē - LU Rododendru audzētava

gallery icon
71

Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs +8..+15 grādi, dienās gaiss sasils līdz +23..+28 grādiem, piekrastē vietām līdz +20 grādiem.

Nākamās nedēļas beigās, iespējams, pietuvosies ciklons. Arī vēlāk brīžiem tiek prognozēta ciklonu ietekme - palaikam gaidāmas plašākas lietus joslas un vēja pastiprināšanās, kā arī zemāka gaisa temperatūra, īpaši dienas laikā. Vēsākas un lietainākas dienas mīsies ar saulainākām un siltākām dienām.

Maija saulīte Rīgā silda pirmās vasarīgās dienas baudītājus

10. maijā, kad termometra stabiņš daudzviet pakāpies virs +20 grādu atzīmes, ļaudis steidz baudīt vasarai raksturīgos priekus, tostarp sauļojas, pikniko ...

gallery icon
55