Politika
2021. gada 4. jūnijs, 06:18

Cilvēki Talsos: politiķu paveiktais līdz šim nevieš cerības

Jauns.lv

5. jūnijā sešās Latvijas valstspilsētās un 35 novados notiks pašvaldības domes vēlēšanas. Politiķu paveiktais līdz šim nevieš cerības, ka būs kādas pozitīvas izmaiņas, saka Talsu ielās sastaptie vēlētāji.

“Bezdarbs ir palielinājies, skolas, kad ienāk prātā slēdz ciet, kad ienāk prātā – vaļā. Kā tiem augstiem kungiem patīk,” secina Talsu iedzīvotāja Aija.  Tikmēr cita Talsu iedzīvotāja norāda, ka Covid-19 krīzes laikā cilvēki bijuši spiesti izolēties, tādēļ arī trūkst informācija par to, kas pilsētā notiek.

Ir vēlētāji, kuri gribētu, lai Talsos tiktu uzbūvēta multifunkcionāla hokeja halle un vairāk tiktu attīstīta infrastruktūra – gan ceļi, gan bērnu laukumi.

Vērtējot Administratīvi teritoriālo reformu, vairāki vēlētāji norāda, ka laukos dzīvo vecāka gada gājuma cilvēki, kuri nelieto internetu, bet tieši internetā ir pieejama lielākā daļa informācijas par reformas gaitu un iespējamajiem ieguvumiem.

Talsu novadā pēc reformas tiks ietverts Abavas pagasts, Ārlavas pagasts, Balgales pagasts, Dundagas pagasts, Ģibuļu pagasts, Īves pagasts, Kolkas pagasts, Ķūļciema pagasts, Laidzes pagasts, Laucienes pagasts, Lībagu pagasts, Lubes pagasts, Mērsraga pagasts, Rojas pagasts, Sabiles pilsēta, Stendes pilsēta, Strazdes pagasts, Talsu pilsēta, Valdemārpils pilsēta, Valdgales pagasts, Vandzenes pagasts un Virbu pagasts.