foto: LETA (Paula Čurkste)
Dienestu Valsts policijā pārtrauc pulkvedis Normunds Krapsis
Normunds Krapsis.
Sabiedrība
2021. gada 1. jūnijs, 11:59

Dienestu Valsts policijā pārtrauc pulkvedis Normunds Krapsis

Jauns.lv

Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Normunds Krapsis pēc 30 gadu dienesta Valsts policijā, ņemot vērā likumā noteiktā vecuma sasniegšanu, nolēmis atstāt dienestu un doties izdienas pensijā, informē VP.

Šodiena, 1. jūnijs, ir Normunda Krapša pēdējā diena dienestā.  

Dienesta gaitas Valsts policijā Normunds Krapsis uzsāka 1992. gadā kā Valsts policijas Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas jaunākais inspektors. Kopš tā laika  Krapsis ieņēmis amatus kārtības policijas struktūrvienībās, kas lielākoties saistītas ar satiksmes uzraudzību un kontroli. No 2020. gada 12. februāra N. Krapsis ieņēma Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatu.

Krapsis aģentūrai LETA teica, ka iemesli dienesta pamešanai ir divi. Pirmkārt, pēc viņa sūdzības izmeklēšanas tiesnesis nav grozījis IDB piemēroto drošības līdzekli. Otrkārt, Krapsim ir svarīgs policijas tēls un prestižs, tāpēc viņa formālā atrašanās amatā var nesekmēt VP priekšnieka Armanda Ruka iecerētās policijas reformas.

"Ruka kungam ir jāturpina iesāktās reformas, tāpēc viņam ir nepieciešams vietnieks, ar kuru pilnvērtīgi turpināt šos uzdevumus. Esmu gandarīts par savu un VP komandas darbu un uzskatu, ka 30 gadu dienesta laikā ir izdevies īstenot daudzus procesus policijas attīstības un mūsu sabiedrības labā. Īpaši satiksmes drošības jomā, kuru uzraugošajās struktūrvienībās esmu pavadījis ilgāko sava dienesta laiku," norādīja Krapsis.

Patlaban Krapsis plāno atpūsties un cīnīties par savu taisnību viņam inkriminētajos nodarījumos.

Pēc lieguma Krapsim pildīt pienākumus VP par Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju nozīmēja VP Galvenās kārtības policijas priekšnieka vietnieku Lauri Arāju.