foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
FOTO: aktieri uz Dailes teātra jumta aprauga savas bišu saimes
Olga Dreģe un Dailes teātra bites.
Kultūra
2021. gada 20. maijs, 11:20

FOTO: aktieri uz Dailes teātra jumta aprauga savas bišu saimes

Jauns.lv

Atzīmējot starptautisko bišu dienu, ceturtdienas, 20. maija, rītā uz Dailes teātra jumta kāpa vairāki aktieri, lai kopā ar biškopi Uģi Mālnieku apraudzītu pirms gada "savā kolektīvā" uzņemtās trīs bišu saimes.

Bišu stropi izvietoti uz Dailes teātra augstākā līmeņa jumta 11. stāvā, un tos pārrauga dravnieks Uģis Mālnieks.

Aktieri uz Dailes teātra jumta apciemo savas bišu saimes

gallery icon
66

Salīdzinoši ar lauku teritorijām, pilsētvide ir brīva no lauksaimniecībā izmantotajiem pesticīdiem. Dailes teātra apkārtne un visa Rīga ir bagāta ar ziedošiem kokiem, tai skaitā liepām un krāšņām puķu dobēm, kur bitēm darboties, tāpēc pērn, uzņemot bišu saimes, aktieri cerēja uz aptuveni 60 kilogramiem augstas kvalitātes medus gada laikā.

Urbānā biškopība pēdējos gados guvusi popularitāti Eiropas un aizokeāna lielākajās metropolēs. Rīga ir viena no viszaļākajām pilsētām Eiropā, tāpēc Dailes teātris šādi pilsētā ienes vēl vairāk dabas un vienlaicīgi iepriecinās savus skatītājus ar bišu sarūpētajiem produktiem, pērn skaidroja teātrī.

Ceturtdienas rītā apraudzīt savas bites devās Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs, aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Olga Dreģe, Gints Andžāns un citi.

Fotogalerija no dravas ierīkošanas tieši pirms gada:

Uz Dailes teātra jumta ierīko dravu

Dailes teātra jumtu sākušas apdzīvot trīs bišu saimes dravnieka Uģa Mālnieka pārraudzībā. Plānots, ka sezonas laikā katra saime varētu ienest ...

gallery icon
55