112
2021. gada 7. maijs, 10:59

20 gadus vecs jaunietis bez tiesībām ar 184 km/h traucas vietā, kur drīkst braukt uz deviņdesmit

Jauns.lv

Svētdien, 2.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas inspektori, pildot dienesta pienākumus, fiksēja kādu ļoti steidzīgu automašīnas "Audi" vadītāju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, viņš brauca ar 184 km/h. Turklāt vadītājs pie stūres sēdies bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, informē Valsts policijā.

Pārbaudot automašīnas vadītāju, kuru policija pamanīja uz autoceļa Augšlīgatne - Skrīveri, likumsargi konstatēja, ka pie “Audi” stūres sēdies 2001. gadā dzimis jaunietis, kuram nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību. 

Policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas), gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā.

"Valsts policija atgādina, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana samazina autovadītāja spēju laicīgi reaģēt uz apkārt notiekošo, tādējādi apdraudot gan paša, gan citu satiksmes dalībnieku drošību. Brauksim prātīgi!" - teic likumsargi.