Bergmanis par Aizsardzības ministrijas budžetu: "Mēs prasām 68 miljonus klāt"
Aizsardzības ministrs cer uz budžeta palielinājumu 68 miljoni eiro. Sabiedrotie vērojot, cik nopietna ir Latvijas attieksme pret šo jomu.
Politika

Bergmanis par Aizsardzības ministrijas budžetu: "Mēs prasām 68 miljonus klāt"

Jauns.lv

Aizsardzības ministrija (AM) cer, ka nākamajā gadā tās budžets pieaugs par 68 miljoniem eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Bergmanis par Aizsardzības ministrijas budžetu: "M...

"Mēs prasām 68 miljonus klāt, vai būs visi, mēs nezinām, meklēsim, situācija ir sarežģīta. Mūsu sabiedrotie vēro, kā mēs attiecamies pret šīm lietām," norādīja aizsardzības ministrs.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ sāk sarunas par nākamā gada budžetu. Premjere atzinusi, ka lielākais izaicinājums būs papildu līdzekļu sadale starp prioritārajām jomām.

Par svarīgākajām nozarēm nākamā gada valsts budžeta veidošanā atzītas iekšlietas, aizsardzība, veselība un izglītība un attiecīgo jomu četras ministrijas jaunajās politikas iniciatīvās prasa vairāk līdzekļu nekā varēs sadalīt.

Valdība sēdē otrdien apstiprināja makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozes 2016.līdz 2018.gadā.

Iepriekš ir pieņemts lēmums palielināt aizsardzības budžetu, lai līdz 2018.gadam tas sasniegtu 2% no IKP.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA