foto: Zane Bitere/LETA
Pavļuts sagaida no Kariņa priekšlikumus, kā nodrošināt stabilitāti valdībā
Valdībai priekšā ir arī darbs pie nākamā gada budžeta, norādīja Daniels Pavļuts.
Politika
2021. gada 5. maijs, 08:32

Pavļuts sagaida no Kariņa priekšlikumus, kā nodrošināt stabilitāti valdībā

Jauns.lv / LETA

Veselības ministrs un viens no "Attīstībai/Par" (AP) līderiem Daniels Pavļuts sagaida no premjera Krišjāņa Kariņa (JV) priekšlikumus, kā nodrošināt stabilitāti valdībā, - politiķis sacīja intervijā Latvijas Radio.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajā nedēļā Saeimā tika pieņemti valdības pozīcijai pretēji lēmumi par Covid-19 ierobežojumiem, izraisot runas, ka Kariņa valdībai šādi teju izteikta neuzticība. Jaunā konservatīvā partija paralēli sāka publiski spriest, ka valdībā varētu būt nepieciešamas izmaiņas.

Taujāts, vai valdošajā koalīcijā gaidāmas izmaiņas, Pavļuts sacīja, ka negribot aizsteigties notikumiem pa priekšu. Viņš pieļaujot, ka pagājušās nedēļas lēmumi Saeimā bijuši sekas tam, ka no valdības, kas ikdienā vada Covid-19 krīzi un komunicē ar epidemilogiem, informācija un argumenti nepietiekami nonāca līdz deputātiem.

Tāpat Saeimas lēmums atspoguļojot sabiedrības nogurumu no Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, uzskata Pavļuts, uzsverot, ka šie ierobežojumi ir nepieciešami sabiedrības drošībai, bet inficēšanās ar Covid-19 līmenis Latvijā joprojām ir augsts.

Tagad Pavļuts sagaidot no premjera priekšlikumus, kā nodrošināt stabilitāti valdībā, bet AP uzskata, ka Covid-19 krīze nav beigusies, attiecīgi nestabilitāti valdībā valsts pašlaik nevarot atļauties.

Valdībai priekšā ir arī darbs pie nākamā gada budžeta, atzīmēja politiķis.

Komentējot, kāpēc Latvijā aprīlī auga saslimstība ar Covid-19, ministrs atzīmēja, ka tas esot visai acīmredzami, ka līdz ar pavasari cilvēki sākuši aktīvāk pārvietoties un pulcēties, kas neizbēgami noved pie vairāk kontaktiem un biežākas inficēšanās. Cilvēki pamatā saslimstot savās mājsaimniecībās un darbavietās.