foto: Ivars Soikāns/LETA
Visvairāk neizlēmušo par vakcinēšanos pret Covid-19 ir Latgalē
Latgalē poti nevēlas saņemt 37% iedzīvotāju.
Sabiedrība
2021. gada 30. aprīlis, 09:49

Visvairāk neizlēmušo par vakcinēšanos pret Covid-19 ir Latgalē

Jauns.lv / LETA

Visvairāk neizlēmušo iedzīvotāju par vakcinēšanos pret Covid-19 ir Latgalē, liecina tirgus un sociālo pētījumu centra "Latvijas fakti" šomēnes veiktās aptaujas rezultāti.

Lielāku atbalstu potēšanai izteikuši Pierīgas iedzīvotāji, no kuriem 74% jau ir vakcinēti, noteikti to darīs vai pieļauj šādu iespēju. Neplāno vakcinēties 23%, bet atbildi sniegt nevarēja 3% Pierīgā dzīvojošo.

Rīgā un Kurzemē plāno vakcinēties vai poti pret Covid-19 jau saņēmuši 67% iedzīvotāju. Turklāt abās teritorijās 30% snieguši negatīvu atbildi uz jautājumu, vai vakcinēsies, bet 3% vēl nezina.

Vidzemē vēlmi vakcinēties izteikuši vai poti jau saņēmuši 63%, bet Zemgalē - 58% aptaujāto. Zemgalē ir relatīvi daudz iedzīvotāju, kas vakcinēties neplāno - 40%.

Latgalē poti nevēlas saņemt mazāk - 37% iedzīvotāju. Vienlaikus reģionā ir visvairāk neizlēmušo - 7%. Savukārt poti ir saņēmuši vai to plāno darīt 56% Latgalē dzīvojošo respondentu.

Aptaujā aprīlī pēc stratificētās nejaušības principa tika iekļauti 1003 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Jau iepriekš Veselības ministrija atzina, ka Latgalē pret Covid-19 sapotēts daudz mazāk iedzīvotāju nekā pārējā Latvijā.