Sabiedrība
2021. gada 28. aprīlis, 12:59

Pēc aptuveni septiņām stundām glābēji likvidējuši traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī

Jauns.lv / LETA

Pēc aptuveni septiņas stundas ilgušiem dzēšanas darbiem glābēji likvidējuši traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) norādīja, ka līdz ar ugunsgrēka likvidēšanu notikuma vietā darbu pilnībā var pārņemt policijas eksperti.

Kopumā ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti 53 glābēji.

Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

gallery icon
78

VUGD izsaukumu uz nelegālo hosteli saņēma neilgi pirms plkst.5. Ēkā dega sestā jeb pēdējā stāva gaitenis un tam blakus esošās dzīvojamās telpas. Sociālajos tīklos atrodamās fotogrāfijas liecina, ka hostelī bija garāks gaitenis, bet tam blakus - pārsvarā nelielas istabiņas, dažas faktiski tikai gultas lielumā. Tāpat liesmas pārņēma jumta konstrukcijas un siltināšanas materiālus.

No degošās ēkas glābēji paspēja evakuēt 24 cilvēkus, taču liesmu skartajās telpās glābēji atrada astoņus bojāgājušus cilvēkus.

Postaža pēc ugunsgrēka nelikumīgajā hostelī Rīgā

gallery icon
8

Slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie. Daļai cietušo konstatēti apdegumi, citiem - saindēšanās ar degšanas produktiem. Vēl divas personas mediķi apskatījuši nelaimes vietā, taču viņiem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Kopējā degšanas platība bija 250 kvadrātmetri.