foto: LETA
Uzmanību autobusa Alūksne-Ape-Smiltene-Rauna-Rīga pasažieriem
Attēlam ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2021. gada 22. aprīlis, 18:48

Uzmanību autobusa Alūksne-Ape-Smiltene-Rauna-Rīga pasažieriem

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 19. aprīlī braucis ar autobusu Alūksne-Ape-Smiltene-Rauna-Rīga (AS CATA nr. 7736), plkst. 10.07 no Alsviķiem līdz Rīgai, informē SPKC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli. 

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne “Apturi Covid”. Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Šobrīd ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.