foto: LETA
Desmit novadi izkrituši no "drošo pašvaldību" saraksta un mācības klātienē nevarēs turpināt
Sabiedrība
2021. gada 14. aprīlis, 15:53

Desmit novadi izkrituši no "drošo pašvaldību" saraksta un mācības klātienē nevarēs turpināt

Jauns.lv / LETA

No nākamās pirmdienas 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienē varēs mācīties 55 epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, kas ir par piecām pašvaldībām vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No epidemioloģiski drošo pašvaldību saraksta izkritušas Alojas, Brocēnu, Cēsu, Jēkabpils, Līgatnes, Mālpils, Mērsraga, Rundāles, Saldus un Skrundas novadi.

Savukārt "drošo pašvaldību" sarakstam pievienojās Ādažu, Baldones, Baltinavas, Cesvaines, Jaunpils, Kārsavas, Kocēnu, Krimuldas, Krustpils, Lubānas, Ropažu, Skrīveru, Vaiņodes, Varakļānu un Vecumnieku novadi. No lielajām pilsētām "drošo pašvaldību" sarakstā jaunpienācēja sarakstam ir Liepāja.

Kopumā klātienes mācības skolēniem no dažādām klašu grupām var rīkot Aizputes, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Ādažu, Baldones, Baltinavas, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Dundagas, Durbes, Engures, Ērgļu, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jaunpils, Kandavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krimuldas, Krutspils, , Lubānas, Mazsalacas, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rojas, Ropažu, Rucavas, Rugāju, Salacgrīvas, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Strenču, Tērvetes, Vaiņodes, Valkas, Varakļānu, Vārkavas, Vecumnieku,Ventspils un Viesītes novadi.

No lielajām pilsētām klātienes mācības skolēniem no dažādu klašu grupām varēs rīkot Liepāja, Jēkabpils, Valmiera un Ventspils.

SPKC aktuālākais drošo pašvaldību saraksts stāsies spēkā no nākamās nedēļas pirmdienas, 19.aprīļa.

Skolēni un studenti visā pasaulē pandēmijas laikā mācās no mājām

Covid-19 pandēmijas laikā daudzas valstis pieņēmušas slēgt izglītības iestādes, mācības vadot attālināti. Šobrīd no mājām mācās skolēni visdažādākajās pasaules vietās.

gallery icon
35

No 7.aprīļa 12.klašu skolēni visā valstī divreiz nedēļā var doties uz skolu un mācīties klātienē, savukārt visām pārējām klasēm iespēja mācīties klātienē dota vien epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, paredz Ministru kabineta lēmums.

Lai sagatavotos maijā gaidāmajiem centralizētajiem eksāmeniem, 12.klašu skolēni varēs mācīties klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā visā valstī neatkarīgi no Covid-19 saslimstības rādītājiem. Apmēram 20 000 vidējās izglītības beidzēju tā būtu iespēja pārliecināties par savām zināšanām pirms eksāmeniem. Skolēni tiks testēti, ievēros visus epidemioloģiskās drošības prasības un nepārklāsies "drošajās zonās" skolā ar jaunākajām klasēm.

Savukārt tikai epidemioloģiski drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēs atsākt 1.-6.klašu skolēni, kā arī pēc rotācijas principa 7-9. un 10.-11.klases. Testēšana tiks nodrošināta tikai izglītības iestādes nodarbinātajiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās