foto: LETA arhīvs (Paula Čurkste)
Krītot no šūpolēm, vīrietis Cēsīs gūst mugurkaula traumu
Novadu ziņas
2021. gada 3. aprīlis, 18:47

Krītot no šūpolēm, vīrietis Cēsīs gūst mugurkaula traumu

Jauns.lv / LETA

Sestdien Cēsīs kāds vīrietis šūpolēs guvis mugurkaula traumu, apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrietis NMPD palīdzību meklēja brīdī, kad bija jau nokļuvis dzīvesvietā.

Kā pastāstīja kāds notikušā aculiecinieks, traumu guvušais vīrietis kritis no Lieldienu šūpolēm, kas uzstādītas Cēsīs, Vienības laukumā. Pēc izkrišanas no masīvajām koka šūpolēm, tās viņam uzlaidušās pāri mugurai un viņš, pēc aculiecinieka stāstītā, zem tām palicis.

Lai šūpošanās Lieldienās būtu pozitīvs un jautrs pasākums un nenestu traumas, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina šūpoties droši un pārbaudīt šūpoļu drošumu.

Kā informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane, tā saucamās tradicionālās Lieldienu šūpoles ir paaugstināta riska objekts, jo tām ir masīvs koka sēdeklis, kas neatbilst noteiktām trieciena vājināšanas prasībām, bieži vien nekustīgas piekares, tāpat liels krišanas augstums.

Tas nozīmē, ka nejauša atrašanās to tuvumā un trieciena gūšana var radīt būtiskas, pat letālas traumas, it sevišķi bērniem. Tādēļ PTAC Lieldienu prieku baudīšanai aicina izvēlēties drošas šūpoles privātajos vai publiskajos spēļu laukumos, kurām kā piekares ir izmantotas, piemēram, ķēdes vai virves, un kurām ir gumijas vai polimērmateriāla sēdeklis.