foto: LETA
Rīgā notiks "Zemes stunda"; izslēgs Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta apgaismojumu
2016. gads. Brīvības piemineklis globālās akcijas "Zemes stunda" laikā, kurā cilvēki izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu.
Sabiedrība
2021. gada 25. marts, 13:43

Rīgā notiks "Zemes stunda"; izslēgs Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta apgaismojumu

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība arī šogad iesaistīsies globāli lielākajā Pasaules Dabas fonda rīkotajā akcijā "Zemes stunda", portālu Jauns.lv informēja galvaspilsētas pašvaldības pārstāvji.

Sestdien, 27. martā, no plkst. 20.30 uz vienu stundu simboliski tiks izslēgts Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta dekoratīvais apgaismojums. Šajā laikā tiks izslēgs arī Rātsnama, Melngalvju nama un kinoteātra "Splendid Palace" fasādes apgaismojums.

Fantastiski foto no vispasaules Zemes stundas

gallery icon
38

Ar šo simbolisko soli Rīga solidarizēsies ar daudzām pasaules galvaspilsētām, lai demonstrētu vienotību un ieinteresētību klimata krīzes risināšanā. Šogad Zemes stundas galvenā tēma ir dabas daudzveidības izzušana un aicinājums steidzami rīkoties, īstenojot dabas saglabāšanas un atjaunošanas pasākumus un klimata pārmaiņu mazināšanas iniciatīvas. Dalība akcijā apliecina organizāciju, uzņēmumu un iedzīvotāju rūpes un izpratni par dzīvās dabas stāvokli.

"Šobrīd darām visu, lai pārvarētu pandēmijas sekas un atgrieztos pie drošas ikdienas. Taču klimata krīze un dabas izzušanas krīze nes jaunus draudus mūsu nākotnei. Svarīgākais – mēs varam tās novērst, un Rīgai kā lielākajai Latvijas pilsētai jābūt piemēram klimata rīcības un vides aizsardzības jomā," uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Zemes stunda ik gadu apvieno miljoniem cilvēku, uzņēmumus un organizācijas no vairāk nekā 180 valstīm un teritorijām, kas iestājas par vides jautājumu aktualizēšanu. 

Pasaulē atzīmē Zemes stundu 2017

gallery icon
60