foto: LETA
Jaunie ārsti saņemot draudu vēstules saistībā ar Covid-19 jautājumu skaidrošanu
Sabiedrība
2021. gada 24. marts, 15:43

Jaunie ārsti saņemot draudu vēstules saistībā ar Covid-19 jautājumu skaidrošanu

Jauns.lv / LETA

Mediķi, tajā skaitā jaunie ārsti un ģimenes ārsti, mēdz saņemt draudu vēstules par Covid-19 jautājumu skaidrošanu, šāda informācija šodien izskanēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeimas deputāte Anda Čakša (JV) pavēstīja, ka Veselības ministrijas (VM) parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP) esot saņēmis informāciju, ka jaunie ārsti saņēmuši draudu vēstules un dažādus pārmetumus saistībā ar Covid-19 jautājumu skaidrošanu.

Čakša vaicāja, vai veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir par to informēts un vai VM plāno vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, lai radītu drošības sajūtu mediķiem.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece attālināti notiekošās sēdes tērzētavā atzīmēja, ka šādas vēstules ir saņēmuši arī citi ārsti, tajā skaitā daudzi ģimenes ārsti.

Fotostāsts. Covid-19 pacientu ārstēšana stacionārā "Gaiļezers"

gallery icon
36

Pavļuts atzina, ka no mediķiem ir saņemta šāda informācija un VM noteikti palīdzēšot mediķiem īstenot viņu tiesības par šādām situācijām vērsties tiesībsargājošajās iestādēs. Ministrs piebilda, ka arī pats ir saņēmis kādas nepatīkamas ziņas, kas liekot apsvērt, kā rīkoties.