foto: Valsts kanceleja.
NVD: "PlayOff Arena" iebildumi nav pamatoti, jo uzņēmēja piedāvātās telpas ir dārgākas
Sabiedrība
2021. gada 22. marts, 14:55

NVD: "PlayOff Arena" iebildumi nav pamatoti, jo uzņēmēja piedāvātās telpas ir dārgākas

Jauns.lv / LETA

Futbola halles "PlayOff Arena" iebildumi pret izvēlētajām vakcinācijas centru telpām nav pamatoti, jo uzņēmēja piedāvātās telpas ir dārgākas nekā izvēlēto izīrētāju piedāvājums, skaidro Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ņemot vērā Rīgā plānoto divu liela mēroga vakcinācijas centru izveidi, kuru kopējā nedēļas vakcinācijas jauda plānota 40 000 vakcinācijas reizes nedēļā, pēc tirgus izpētes un uzņēmēju iesniegtajiem datiem tiesības savas telpas šim mērķim iznomāt ieguva Ķīpsalas halle (SIA RTU-BT1) un ATTA centrs (SIA ANEKSO).

Jau pirms mēneša Veselības ministrijas vakcinācijas procesa atbildīgie kopā ar NVD prezentēja konceptu Ministru kabinetā, skaidrojot principus, pēc kādiem norisināsies vietu izvēle. Būtiskākie tirgus izpētes kritēriji bija telpu izmērs, piekļūstamība un stāvvietu esamība, laika periods telpu nodošanai nomā, kā arī cena telpu nomai.

No visiem tirgus izpētē aptaujātajiem Ķīpsalas halle (RTU BT-1) un ATTA centrs (SIA ANEKSO) varēja nodrošināt nepieciešamo telpu apjomu kombinācijā ar visu pārējo kritēriju izpildi, lai varētu realizēt vajadzīgo telpu iekārtojumu un attālumus starp vakcinācijas līnijām un citiem vakcinācijas procesiem.

No pieciem piedāvājumiem, kuros telpas izmērs pārsniedza nepieciešamos 5 000 m2, divi nevarēja nodrošināt nepieciešamo nomas termiņu, savukārt vienam piedāvātā cena bija daudzkārt augstāka nekā izvēlētajiem diviem telpu iznomātājiem.

NVD skaidro, ka "PlayOff" jau no paša sākuma kā tirgus izpētes dalībnieks vēlējās savai sniegtajai informācijai piemērot komercnoslēpuma statusu, neļaujot sniegt publiski objektīvu informāciju par tā piedāvājuma ekonomisko pamatotību. Izpētes gaitā "PlayOff" tika palūgts izdalīt atsevišķi telpu īres cenu, jo sākotnējais piedāvājums no uzņēmuma bija gan par telpām, gan par vakcinācijas procesu. Uzņēmums to izdarīja, un cena telpām ir vairākkārt augstāka par lielākas platības telpām, ko piedāvā katrs no jau apstiprinātajiem telpu īpašniekiem.

Šajā brīdī liela mēroga vakcinācijas centru darbības nodrošināšanai tirgus izpētes un/vai iepirkums tiek veikts divās daļās –  telpas, to darbības nodrošināšana un vakcinācijas veicēji, kas šajās telpās strādās. Tie ir divi atsevišķi iepirkumi.

NVD norāda, ka nenoteiktības apstākļos tiek iepirktas mobilas vakcinācijas vienības (personāls), kuras vienu dienu teorētiski var strādāt lielajā vakcinācijas centrā, bet jau nākošajā dienā kādā no Rīgas apkaimēm, parīt braukt vakcinēt kolektīvu. Svarīgs arguments, kāpēc nodalīt telpu izvēli no vakcinācijas veicēju atlases bijis tas, ka vakcinācijas procesā ir svarīgi nodrošināt teritoriālo pārklājumu.

NVD skaidro, ka uzņēmējs arī norāda tā rīcībā esošo medicīnas personālu, tai pat laikā vakcinācijas process paredz caurspīdīgu pieeju tam, ka vakcinācijas veicēji pieteicās konkursā uz noteiktām vakcinācijas teritorijām un tajos ieplānotajiem vakcinācijas centriem, tai skaitā Rīgu, līdz ar to netiek paredzēts, ka telpu piedāvātājs pats slēdz līgumus ar vakcinācijas veicēju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās