foto: Juris Rozenbergs
FOTO: pie Brīvības pieminekļa klusībā piemin latviešu leģionārus
Šogad leģionāru piemiņas diena aizvadīta klusāk.
Sabiedrība
2021. gada 16. marts, 16:05

FOTO: pie Brīvības pieminekļa klusībā piemin latviešu leģionārus

Jauns.lv

Pretēji iepriekšējos gados pieredzētajam, šī gada 16. marts, Covid-19 situācijas dēļ, aizvadīts bez vērienīga gājiena no Rīgas Sv. Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, policijas izliktām barjerām un vietējiem krievu aktīvistiem, kuri aiz tām mēģina piesaistīt uzmanību, protestējot pret pasākumu, kuru viņi dēvē par “nacisma glorifikāciju”.

Kā novēroja Jauns.lv, šodien ziedus pie Brīvības pieminekļa cilvēki devās nolikt atsevišķi.

Iepretim tam pulcējās nelielas grupas, cenšoties distancēties un ar sejas aizsargmaskām.

Notiekošo tikmēr vēroja vairākas Valsts policijas ekipāžas.

Ļaudis distancējoties godina leģionārus

Pretēji iepriekšējos gados pieredzētajam, šī gada 16. marts, Covid-19 situācijas dēļ, aizvadīts bez vērienīga gājiena no Rīgas Sv. Jāņa baznīcas ...

gallery icon

Starp ziedu licējiem bija vairāki Nacionālās apvienības biedri, kuri iepriekš publiski aicināja cilvēkus godināt leģionārus, ievērojot epidemioloģisko drošību.

Bija novērojams, ka ap 11:00 Brīvības laukumā, šķiet, pulcējās arī neliels skaits protestētāju, kuri iebilda pret valdības darbu Covid-19 krīzes risināšanā. Sanākušie vienā brīdī devās pretim Ministru kabineta ēkai. Notiekošajā īsi iejaucās policisti, taču starpgadījumu nebija.

Cilvēki protestē pret valdības darbu pie Brīvības pieminekļa un Ministru kabineta

Bija novērojams, ka 16. martā, ap 11:00 Brīvības laukumā, šķiet, pulcējās arī neliels skaits protestētāju, kuri iebilda pret valdības darbu ...

gallery icon

Šodien arī plānots, ka NA vadība, biedri un jauniešu organizācija individuāli dosies nolikt ziedus arī Lestenes Brāļu kapos.

Iepriekš vēstīts, ka epidemioloģiskās drošības pasākumu dēļ šogad tika atcelti publiskie pasākumi latviešu leģionāru godināšanai.