foto: LETA
Šorīt Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks; liesmas lokalizētas
Sabiedrība
2021. gada 11. marts, 08:46

Šorīt Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks; liesmas lokalizētas

Jauns.lv / LETA

Šorīt Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks kādā dzīvojamā mājā, taču, pēc sākotnējās informācijas, cilvēki tajā nav cietuši un liesmas jau ir lokalizētas.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola, plkst.5.48 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka kādas dzīvojamās ēkas logos redzamas liesmas. Ierodoties norādītajā vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu ēkas jumts 300 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 150 kvadrātmetru platībā.

No degošās ēkas tika izglābts viens cilvēks. Plkst.7.20 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet patlaban turpinās tā dzēšana. Notikuma vietā strādā 28 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas, autopacēlāju un autokāpnes. Pagaidām nav ziņu, ka ugunsgrēkā būtu cietuši cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī, no 10.marta plkst.6.30 līdz 11.marta plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 39 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bijuši maldinājumi.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās - ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.