foto: LETA
Petraviča: tiks diskutēts par bezdarbnieku palīdzības pabalsta palielināšanu līdz 250 eiro
Labklājības ministre Ramona Petraviča.
Sabiedrība
2021. gada 3. marts, 13:56

Petraviča: tiks diskutēts par bezdarbnieku palīdzības pabalsta palielināšanu līdz 250 eiro

Jauns.lv / LETA

Tiks diskutēts par bezdarbnieku palīdzības pabalsta palielināšanu līdz 250 eiro, trešdien valdības un tās partneru veidojošās Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdē informēja labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL; KPV LV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sēdes laikā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Egils Baldzēns pauda atbalstu Labklājības ministrijas līdz šim sniegtajiem un plānotajiem atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē cietušajiem iedzīvotājiem, tajā pašā laikā arodbiedrības vadītājs aicināja diskutēt par bezdarbnieku palīdzības pabalsta palielināšanu no līdzšinējiem 180 eiro līdz 250 eiro.

Baldzēns šī priekšlikuma nepieciešamību pamatoja ar faktu, ka Covid-19 krīzes ieilgs.

Petraviča informēja, ka viņa ir izveidojusi konsultatīvo padomi, kurā darbojas arī LBAS, un tajā plānots diskutēt par priekšlikumu palielināt bezdarbnieku palīdzības pabalstu.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums 25.februārī noraidīja "Saskaņas" deputātu rosinājumu līdz 250 eiro palielināt bezdarbnieku palīdzības pabalstu cilvēkiem, kuriem jau ir beidzies bezdarbnieka pabalsta saņemšanas termiņš.

Grozījumus virzīja "Saskaņas" deputāti Andrejs Klementjevs, Vitālijs Orlovs, Sergejs Dolgopolovs, Igors Pimenovs un Jānis Urbanovičs.

Toreiz koalīcijas pārstāvis, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (Par cilvēcīgu Latviju) norādīja, ka Labklājības ministrija strādā, lai parūpētos par šī atbalsta pagarināšanu. Tomēr Možvillo debatēs tieši nepateica, vai LM plāno vai neplāno palielināt bezdarbnieku palīdzības pabalstu līdzīgi kā to rosināja "Saskaņa".