foto: LETA
Slimības uzliesmojums neļauj sarukt Covid-19 pacientu skaitam Balvu slimnīcā
Novadu ziņas
2021. gada 1. marts, 14:30

Slimības uzliesmojums neļauj sarukt Covid-19 pacientu skaitam Balvu slimnīcā

Jauns.lv / LETA

Ņemot vērā, ka Balvu novadā notiek strauja Covid-19 izplatība, vietējā slimnīcā nesamazinās stacionēto pacientu, kuriem konstatēta inficēšanās, skaits, informēja SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" valdes locekle Alīda Vāne.

Viņa atzina, ka uzliesmojums novadā ietekmējis arī slimnīcas darbu, un, lai arī citos stacionāros hospitalizēto skaits samazinās, Balvos Covid-19 pacientiem paredzētas gultasvietas ir aizņemtas visu laiku.

Vāne nevarēja "ne apstiprināt, ne noliegt", vai strauja infekcijas izplatība novadā varētu būt saistīta ar jaunu Covid-19 Lielbritānijas celmu. Viņa apgalvoja, ka ir pieejama vien tā pati informācija, kas pārējai sabiedrībai par vienu celma transmisijas gadījumu novadā.

Slimnīcu apvienības personāls ir noslēdzis izbraukuma vakcinēšanu pret Covid-19 sociālās aprūpes centros, un pagaidām tā atlikta Rugājos, jo centra iemītnieki nesen pārslimojuši Covid-19. Arī Balvu pansionātā dienās, kad bija plānota vakcinēšanas, noticis uzliesmojums, un ne visus pansionāta klientus varēja vakcinēt.

Balvu un Gulbenes apvienībā ir sākta arī senioru potēšana pret Covid-19. Vienlaikus Vāne pauda nožēlu par situāciju Madonas un Alūksnes novados, kur slimnīcās nenotiekot senioru vakcinēšana pret Covid-19, un abu novadu senioriem nāktos mērot ceļu tostarp uz Balviem, lai vakcīnu saņemtu. Taču jau esot paziņots, ka Madonas slimnīca vakcinēšanu nodrošinās.

"Es aicinātu ģimenes ārstus būt atbildīgiem pret saviem pacientiem, tāpat kā mēs bijām atbildīgi, vakcinējot ģimenes ārstus," iesaistīties vakcinācija ģimenes ārstus mudināja iestādes vadītāja.

Viņa arī informēja, ka Balvu slimnīcā plānots attīstīt traumatoloģisko profilu, un tiek meklēts nodaļas vadītājs un traumatologs. Vāne stāstīja, ka šādi attīstības plāni slimnīcā iezīmēti jau iepriekš, un tie jāīsteno, neskatoties uz pandēmiju.

Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati liecina, ka Balvu novadā pašlaik ir piektais lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits aiz Rīgas, Daugavpils, Liepājas un Jūrmalas.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Balvu novadā tas ir visaugstākais.