foto: LETA
Kariņš: nākamnedēļ varētu vēlreiz skatīt jautājumu par 200 eiro pabalstu pensionāriem
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2021. gada 26. februāris, 19:47

Kariņš: nākamnedēļ varētu vēlreiz skatīt jautājumu par 200 eiro pabalstu pensionāriem

Jauns.lv / LETA

Nākamnedēļ koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē varētu vēlreiz skatīt jautājumu par 200 eiro pabalstu pensionāriem, piektdien preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sagaidu, ka Labklājības ministrija piedāvās savu redzējumu. Svarīgi, lai jebkurš piedāvājums "trāpītu" tieši tiem cilvēkiem, kuriem palīdzība Covid-19 apstākļos nepieciešama visvairāk," sacīja Kariņš. 

Valdības vadītājs piebilda, ka tad, ja Labklājības ministrijas piedāvājums būs līdz galam izstrādāts un gūs atbalstu koalīcijas Sadarbības sanāksmē, tad to nākamnedēļ varētu skatīt arī valdībā. 

Jau ziņots, ka priekšlikums par 200 eiro atbalstu arī pensionāriem un invaliditātes pensiju saņēmējiem, kā arī personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, 15.februāra koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēdē neguva atbalstu, lai gan nedaudz vēlāk Jaunā konservatīvā partija (JKP), kura piedāvāja minētai grupai izmaksāt 250 eiro, un Zaļo un zemnieku savienība pauda atbalsu par šādu pabalstu izmaksu.

Trešdien, 24.februārī, Valsts prezidents Egils Levits pauda atbalstu iecerei piešķirt pabalstu pensionāriem. 

Jau ziņots, ka valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" papildus tiks novirzīti 500 miljoni eiro, kurus plānots piešķirt ģimeņu pabalstam, citu sociālo grupu pabalstiem un infrastruktūras attīstībai, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja premjers Kariņš.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) uzsvēra, ka attiecībā uz vienreizējo pabalstu daļai pensionāru tiek "ļoti cerēts" nākamnedēļ izstrādāt attiecīgu likumprojektu. Vienkāršākais veids, kā izmaksāt šo pabalstu, esot konkrētas summas noteikšana, un līdz šim ticis runāts, ka tie varētu būt 200 eiro, skaidroja politiķe.