foto: LETA
Kādas priekšrocības varētu būt pret Covid-19 vakcinētajiem? Pavļuts nosauc primāro ieguvumu
Sabiedrība
2021. gada 23. februāris, 19:05

Kādas priekšrocības varētu būt pret Covid-19 vakcinētajiem? Pavļuts nosauc primāro ieguvumu

Jauns.lv / LETA

Patlaban Latvijas valdības līmenī vēl netiek runāts par konkrētām priekšrocībām, kuras varētu piešķirt pret Covid-19 vakcinētajām personām, tomēr otrdien valdībā tika spriests par to, ka šāda saruna drīz būtu jāsāk, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vaicāts par sabiedriskās dzīves priekšrocībām, kas varētu būt pieejamas vakcinētajiem, ministrs skaidroja, ka

patlaban primārais ieguvums ir garantija, ka šim cilvēkam Covid-19 slimības gaita saslimšanas gadījumā nebūtu smaga.

Runāt par konkrētiem vakcinēto ieguvumiem, atskaitot minēto, pēc Pavļuta sacītā, pagaidām ir pāragri, jo zinātnieki vēl nezina, cik liela ir vakcīnas spēja apturēt transmisiju, ne tikai novērst smagu slimības gaitu.

Ministrs skaidroja, kāpēc pieņemts lēmums par tieši mazo veikalu darbības atjaunošanu, norādot, ka tas Veselības ministrijas ieskatā ir epidemioloģiski drošākais variants tirdzniecības nozares atvēršanas kontekstā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu atļaut strādāt tirdzniecības vietām ar platību līdz 300 kvadrātmetriem, bet gala lēmums tiks pieņemts valdības sēdē ceturtdien.

Plānots, ka tirdzniecības vietās ar individuālu ieeju līdz 300 kvadrātmetriem visas preču grupas varētu tirgot no pirmdienas, 1.marta.