foto: Juris Rozenbergs
Alus krāni joprojām stāv. Dodamies apraudzīt, kā klājas mūsu un jūsu iemīļotajiem Rīgas krodziņiem
Kā šobrīd klājas Rīgas krogiem un bāriem?
Sabiedrība
2021. gada 24. februāris, 06:13

Alus krāni joprojām stāv. Dodamies apraudzīt, kā klājas mūsu un jūsu iemīļotajiem Rīgas krodziņiem

Jauns.lv

Nevarētu teikt, ka Rīgas bāru un krogu kartē pietrūkst daudzveidības, taču Covid-19 pandēmijas laikā tos visus vieno pulcēšanās ierobežojumu dēļ iestājusies dīkstāve un klusums. Jauns.lv devās izstaigāt galvaspilsētu, lai apraudzītu, kā klājas gan mūsu, gan jūsu iemīļotajiem krodziņiem.

Rīga nav no lielākajām Eiropas pilsētām, taču mūsu galvaspilsētā, lielākoties Vecrīgā, vai īsa gājiena attālumā no tās, ir sakoncentrējušās pietiekami daudzas izklaides vietas, kur satikt draugus, iedzert un izdejoties.

Vēl dienās, kad galvaspilsētu klāja bieza sniega sega, izstaigājām gan vecpilsētu, gan daļu centra, lai palūkotos, kā šobrīd izskatās pilsētas bāri un krogi, kuriem, domājams, īpaši grūti aprast ar ieilgušo klusuma periodu.

Rīgas kafejnīcas un krodziņi Covid-19 ierobežojumu dīkstāves klusumā

Nevarētu teikt, ka Rīgas bāru un krogu kartē pietrūkst daudzveidības, taču Covid-19 pandēmijas laikā tos visus vieno pulcēšanās ierobežojumu dēļ ...

gallery icon
121

Tukši, bet ne aizmirsti

Nogājām gar “Latvijas 1. Rokkafejnīcu”, kur par mūziku, staipot stīgas un šķeļot bungu vālītes, ierasti gādā instrumentāli vokālie ansambļi, gar “Autentiku”, kas atrodas uz pilsētas centra robežas, kur siltajos mēnešos pulcējas pilsētas dzīvesveida pārņemti jaunieši un neformāli, lai uz lielā ekrāna noskatītos kādu filmu.

Bijām arī pie savdabīgā, pretī Ārlietu ministrijai atvērtā klubiņa “Cafe Leningrad”, par kura vizuālo identitāti reiz sašutumu pauda Imants Parādnieks, izraisot vien smīnu citu, galvaspilsētas klubu “scēnu” pārzinošāku rīdzinieku sejās.

Lai arī izkārtnes virs šo iecienīto lokālu durvīm joprojām stāv stipri pienaglotas un telpās pa logu aizvien redzami alus krāni, grūti iztēloties, cik smags krodziniekiem ir bijis aizvadītais gads.

Aicinām izskatīt bildes, neaizmirst un pēc pandēmijas beigām apciemot!