foto: LETA
Ilggadējais Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs Rolands Greiziņš pametīs amatu; izvēlēts jauns kandidāts
Ilggadējais Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs Rolands Greiziņš .
Politika
2021. gada 16. februāris, 18:00

Ilggadējais Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs Rolands Greiziņš pametīs amatu; izvēlēts jauns kandidāts

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Pēc divām dienām ilggadējais Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs Rolands Greiziņš pametīs amatu, jo pēc visai ilgas kandidātu vētīšanas beidzot noslēdzies konkurss uz Rīgas Zooloģiskā dārza divām valdes locekļu vietām.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza iemītnieki pozē fotogrāfijām

gallery icon

Rīcībā esošā informācija liecina, ka par jauno šīs Rīgas domes pakļautībā esošās iestādes vadītāju ir izvēlēts Jānis Rudzītis. Viņš iepriekš ilgus gadus darbojies Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijā kā tās vadītājs, vietnieks, tāpat vadījis arī Iepakojuma apsaimniekošanas padomi.

Pēc vairāku ekspertu teiktā, Rudzīša izvēle šim amatam ir pozitīvi vērtējama, jo viņš ilgus gadus ir darbojies dažādos ar dabas jautājumiem saistītos projektos.

Savukārt par otrā valdes locekļa pagaidu pienākumu izpildītāju ir izvēlēta Anete Bilzēna, kurai līdz šim nekādas saistības ar līdzīga profila darbību nav bijis. Pēc publiski pieejamās informācijas, viņa ir savulaik ir darbojusies maksātnespēju piedzīvojušajā SIA “Kolonna Invest”, SIA “Baltic Cosmetic Holding” , kā arī ar automašīnu tirdzniecību saistītos uzņēmumos SIA “Baltijas sporta auto” un SIA “Domenikss” valdēs.

Kurš šobrīd neguļ Rīgas zoodārzā?

gallery icon

Jāteic, ka Bilzēna ir 2013. gadā piedalījusies un plūkusi laurus arī skaistuma konkursā “Mrs.Top of the World” , kas tiek rīkots precētām sievietēm.

Zināms arī, ka viņas valdes locekļa galvenā darbības joma būs sadarbība ar dažādām pasaules zoodārzu organizācijām un dalība programmās par aizsargājamu dzīvnieku sugu saglabāšanu un pavairošanu. Uz šo valdes locekļa amatu gan vēl tiek rīkots atkārtots konkurss.

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram