foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
FOTO: kā saplaisājušais Ģertrūdes ielas nams izskatās nākamajā dienā pēc pēkšņās evakuācijas
Sabiedrība
2021. gada 16. februāris, 13:53

FOTO: kā saplaisājušais Ģertrūdes ielas nams izskatās nākamajā dienā pēc pēkšņās evakuācijas

Jauns.lv / LETA

Dienu pēc Ģertrūdes ielas 63 nama iedzīvotāju un komersantu evakuācijas notikuma vietā darbosies eksperti, lai skaidrotu, kāds ir plaisu rašanās iemesls.

Kā novēroja portāls Jauns.lv, māja otrdienas rītā aizvien ir norobežota un pie tās patrulē Rīgas pašvaldības policisti, kuri atbild uz cilvēku jautājumiem par pašlaik notiekošo.

Plaisu dēļ evakuētais un norobežotais nams Rīgas centrā, Ģertrūdes ielā

Šodien eksperti apsekos saplaisājušās Ģertrūdes ielas 63 dzīvojamās mājas tuvumā esošo būvlaikumu, lai skaidrotu, vai plaisu rašanos varētu būt izraisījusi ...

gallery icon

Evakuācija no nama tika veikta pirmdienas vakarā. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūra LETA noskaidroja, ka dienests uz Ģertrūdes ielu izsaukumu saņēmis plkst.17.25.

VUGD no ēkas evakuēja desmit cilvēkus.

Pēc domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (AP) teiktā, septiņiem cilvēkiem nodrošināta izmitināšana. Savukārt pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis norādījis, ka daži cilvēki no piedāvājuma atteicās, jo viņiem bija, kur palikt. Arī šie iedzīvotāji vajadzības gadījumā aicināti vērsties Rīgas pašvaldības policijā. 

Būvvalde apturējusi saplaisājušās dzīvojamās mājas Ģertrūdes ielas 63 ekspluatāciju

Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi saplaisājušās Ģertrūdes ielas 63 dzīvojamās mājas ekspluatāciju, informēja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns. Eksperti konstatējuši, ka pašlaik ...

gallery icon

Otrdien tiks apsekots blakus esošais būvlaukums, lai konstatētu, vai plaisu rašanos varētu būt izraisījusi pāļu dzīšana. Tad tiks noskaidrots, kurš veiks ēkas tehnisko ekspertīzi, vēstīja aģentūra LETA.

Blakus būvlaukumam uzstādītajā informatīvajā plāksnē norādīts, ka Ģertrūdes ielā 65 notiek dzīvojamās ēkas būvniecības darbi. Darbu pasūtītājs ir uzņēmums "Sky union", savukārt būvprojekta autors ir SIA "VVV Architecture", kas veic arī autoruzraudzību. Kā galvenais būvuzņēmējs norādīts uzņēmums "ADS group", bet būvuzraudzību veic SIA "Alians būve".

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram

Tēmas