foto: imago images/Christian Ohde
Vakcināciju pret Covid-19 uzsāks Rīgas pašvaldības aprūpes centrs "Gaiļezers"
Sabiedrība
2021. gada 10. februāris, 15:35

Vakcināciju pret Covid-19 uzsāks Rīgas pašvaldības aprūpes centrs "Gaiļezers"

Jauns.lv / LETA

Šodien, 10. februārī, pirmie ar "AstraZeneca" vakcīnām tiks vakcinēti Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centra (SAC) “Gaiļezers” klienti un darbinieki, informē Rīgas domē.

No 376 SAC "Gaiļezers" klientiem gatavi vakcinēties ir 115 klienti un 22 darbinieki, bet piegādātas tiks 80 vakcīnas, jo daļa darbinieku un klientu ir izslimojuši Covid-19 vīrusu, tādēļ šobrīd vakcinēties vēl nevar, bet noteikti to darīs, kad būs pienācis atļautais laiks.  

Tikmēr Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra  struktūrvienībā “Imanta” no kopumā 52 darbiniekiem rīt vakcinēsies 35. 

16. februārī vakcināciju uzsāks Rīgas pašvaldības SAC “Stella Maris”, kurā no 98 klientiem vakcinēs 83 klientus.

Visos SAC jau laicīgi veiktas klientu un darbinieku aptaujas, un vairāk kā puse ir piekritusi vakcinācijai. Vēl jāņem vērā, ka vakcinēties šobrīd nevar tie, kuri nesen pārslimojuši Covid-19, bet arī šie cilvēki ir piekrituši vakcinēties, kad to varēs darīt.

Tāpat arī veikta aptauja Rīgas patversmes darbinieku vidū, un no 87 darbiniekiem 25 ir gatavi vakcinēties, daļa darbinieku ir izslimojuši un vakcinēsies, kad būs atļauts. 

Kā atzīmēja Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte: “Vakcinācijas uzsākšana Rīgas Labklājības nozarei ir mazi svētki, jo tā nes cerību pārraut tās jau gadu ilgušās izmisuma, pārguruma, nebeidzamas cīņas, profesionālu un cilvēcisku izaicinājumu pilnās diennaktis, kurās, gluži kā frontes pirmajās līnijās kopā ar mediķiem cīnās gan nozares speciālisti, gan arī visa sabiedrība! Mums jāpārrauj šis apburtais aplis! Cīņa turpinās, bet mēs redzam gaismu iespīdam tumsā!”

Pieteikties vakcīnai var vietnē manavakcina.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas tālruni 8989.