Politika
2021. gada 8. februāris, 09:29

Rinkēvičs pastāsta, kad Latvijā atkal gaidāmas augsta līmeņa ārvalstu viesu vizītes

Jauns.lv / LETA

Līdz vēlam pavasarim Latvijā nav gaidāmas augsta līmeņa ārvalstu viesu vizītes, taču kopumā šogad starptautiskās ienākošās vizītes varētu atsākties gan prezidentu, gan ministru, gan premjeru līmenī, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš atzina, ka arī Latvijas Valsts prezidentam šogad tiek plānotas vairākas vizītes uz ārvalstīm, bet to norise lielā mērā būs atkarīga no epidemioloģiskās situācijas pasaulē. Valstis, uz kurām Latvijas pirmā persona šogad varētu doties vizītēs, Rinkēvičs atturējās atklāt, norādot, ka atbilstošā brīdī par to paziņos Valsts prezidenta kanceleja.

foto: Ekrānuzņēmums
Rinkēvičs atgādināja, ka vairākas vizītes Covid-19 dēļ ir atliktas jau no pagājušā gada.

Rinkēvičs atgādināja, ka vairākas vizītes Covid-19 dēļ ir atliktas jau no pagājušā gada, liekot noprast, ka tās varētu notikt šogad.

Tomēr jau šomēnes Latvijā tikšot gaidīti ciemos jaunie Lietuvas un Igaunijas ārlietu ministri, jo "ir lietas, kuras arī vairs nevar atlikt".

Ārlietu ministrs domā, ka līdz marta beigām Latvijā varētu notikt arī Lietuvas un Igaunijas premjeru iepazīšanās vizītes, bet arī tas esot atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas Baltijas valstīs.