foto: LETA
Ar Covid-19 inficējies pasažieris braucis autobusā no Rīgas uz Baldoni un atpakaļ
Sabiedrība
2021. gada 5. februāris, 20:31

Ar Covid-19 inficējies pasažieris braucis autobusā no Rīgas uz Baldoni un atpakaļ

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 30. janvārī braucis ar autobusu Rīga – Baldone – Vecumnieki (AS Nordeka reisa nr. 7467), plkst. 08.40 no Rīgas līdz Baldonei un ar autobusu Vecumnieki - Baldone – Rīga (AS Nordeka reisa nr. 6847) plkst. 15.55 no Baldones līdz Rīgai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. "Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli," teikts SPKC paziņojumā.

Epidemiologi atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne “Apturi Covid”, jo, izmantojot lietotni, iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Tāpat SPKC atgādina, ka līdz 6. aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.