foto: LETA
Valsts sociālās aprūpes centrā Valkā ar Covid-19 saslimuši vismaz 80 cilvēki
Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.
Sabiedrība
2021. gada 4. februāris, 11:47

Valsts sociālās aprūpes centrā Valkā ar Covid-19 saslimuši vismaz 80 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Valsts sociālās aprūpes centrā (SAC) Valkā ar Covid-19 saslimuši vismaz 80 cilvēki, atklāja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Novada mērs sacīja, ka nedēļas laikā, kopš premjers Krišjānis Kariņš (JV) solīja pašvaldību vadītājiem rast risinājumu, lai viņiem būtu pieejama informācija par to teritorijā konstatētajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem, nekas nav mainījies.

"Neviens mūs oficiāli par Covid-19 uzliesmojumu SAC filiālē "Valka" nav informējis," sacīja Krauklis un atzīmēja, ka kopš šā gada sākuma SAC "Vidzeme" filiāle ir pievienota SAC "Zemgale", kuras direktors atrodas Jelgavā, bet neviens no Valkā strādājošajiem neesot tiesīgs stāstīt par Covid-19 uzliesmojumu.

Ņemot vērā, ka pašvaldība ir lūgta nodrošināt aprūpētāju mobilās brigādes darbiniekus ar naktsmītnēm skolas dienesta viesnīcā, saprotams, ka saslimušo vidū ir arī darbinieki, sacīja Krauklis, piebilstot, ka pilsētā valda liels satraukums par infekcijas uzliesmojumu.

Aģentūrai LETA "Valkas" filiālē norādīja, ka informāciju par situāciju "Valkā" ir tiesīgs sniegt tikai SAC "Zemgale" direktors Kristaps Keišs, kura pakļautībā ir astoņas Zemgales un Vidzemes filiāles. Patlaban Keišs aģentūrai LETA nav atbildējis uz tālruņa zvanu, bet "Zemgales" darbiniece ir solījusi, ka direktors atzvanīs.

Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Valkas novadā pašlaik ir 117 cilvēki.

LETA jau vēstīja, ka pirms nedēļas valsts un pašvaldību sociālās aprūpes iestādēs bija kopumā 523 no jauna saslimušie, savukārt šonedēļ - 287. SPKC dati liecina, ka SAC saslimušo skaits sarucis arī attiecībā pret valstī saslimušo skaitu - decembra beigās tie bija 12,8%, bet pagājušajā nedēļā 8,2%.