foto: LETA
Ar Covid-19 inficēts pasažieris braucis no Balviem līdz Rīgas autoostai
Novadu ziņas
2021. gada 30. janvāris, 15:59

Ar Covid-19 inficēts pasažieris braucis no Balviem līdz Rīgas autoostai

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta COVID-19 infekcija, 27. janvārī, braucis ar autobusu Viļaka – Balvi – Gulbene - Rīga, (AS Nordeka, reisa Nr. 7911),  plkst. 16:50 no Balviem līdz Rīgas autoostai, ziņo SPKC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC arī atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, vai ir būts kontaktā ar COVID-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne “Apturi Covid”. Izmantojot lietotni, iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Epidemiologi arī atgādina, ka līdz 7. februārim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma. Plašāk lasiet SPKC vietnē https://www.spkc.gov.lv/lv/valsts-apmaksatas-covid-19-analizes-kam-tas-veic-un-ka-jarikojas