foto: Mārtiņš Ziders
Šorīt vietām reģistrēts sals, kāds pēdējo reizi Latvijā justs pirms diviem gadiem
Sabiedrība
2021. gada 15. janvāris, 10:50

Šorīt vietām reģistrēts sals, kāds pēdējo reizi Latvijā justs pirms diviem gadiem

Jauns.lv / LETA

Piektdienas rītā gan daudzviet Latgalē un Sēlijā, gan Vidzemes austrumos gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -20 grādiem, liecina dati no meteoroloģiskajām stacijām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija no -7 grādiem Ventspilī līdz -20 grādiem Dagdas un Krāslavas novadā un -20,7 grādiem Alūksnē.

20 grādu sals valstī ir pirmo reizi kopš 2019.gada janvāra.

Savukārt vietām Kurzemē un Zemgales rietumu daļā turpina snigt; snigšanu izraisa mākoņi, kas nāk no Rīgas jūras līča. Tie veidojas, aukstajam gaisam plūstot pār relatīvi silto ūdeni.

Vieniem prieki, otriem darbs - sniegotā Rīga 2021.gada janvārī

gallery icon
108

Ziemeļu, ziemeļaustrumu vēja ietekmē sniega mākoņi visvairāk skāruši Engures, Tukuma un Jaunpils novadu. Saskaņā ar iedzīvotāju mērījumiem sniega dziļums Tukumā jau pārsniedzis 30 centimetrus.

Tuvākās LVĢMC novērojumu stacijas atrodas Kalnciemā un Dobelē, kur reģistrēta 22 centimetrus bieza sniega kārta. Citās LVĢMC meteostacijās sniega biezums ir no viena centimetra Liepājā līdz 25 centimetriem Dagdā.

Sinoptiķi prognozē, ka bagātīga snigšana vietām Kurzemē un Zemgalē turpināsies līdz sestdienas priekšpusdienai.

Galvaspilsēta sniegputeņa varā

gallery icon
31

Jau ziņots, ka zemākā gaisa temperatūra šajā aukstuma vilnī Latvijā gaidāma svētdien naktī un no rīta, kad termometra stabiņš vietām noslīdēs zem -25 grādiem. Valsts austrumu un centrālajā daļā spēkā LVĢMC dzeltenais brīdinājums par stipru salu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās