Novadu ziņas
2021. gada 13. janvāris, 06:26

Latvijas augstākajā kalnā vienlaikus drīkst atrasties tikai 45 slēpotāji. VIDEO. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Beidzot ziemas priekus var baudīt visā Latvijā, kuru nu klāj bagātīga sniega sega. Savukārt Latvijas augstākajā virsotnē – Gaiziņkalnā ziemas prieku baudītāji jau pulcējas kopš pagājušā gada decembra. Tomēr visi gribētāji uz to netiek, jo cilvēku skaitu Gaiziņkalnā stingri regulē. Madonas novada pašvaldība piedāvā fotoieskatu, kā šī gada pirmajās dienās Gaiziņkalnā slēpošanas priekus baudīja atpūtnieki no visas Latvijas.

Jāņem gan vērā, ka slēpotājiem pašreizējā epidemioloģiskajā situācijā jāievēro drošības pasākumi – tiek kontrolēts slēpotāju skaits, lai uz kalna nepulcētos pārāk liels bars atpūtnieku:

Ziemas prieki Gaiziņkalnā

Nu beidzot arī visā Latvijā piedzīvojam īstu ziemu un slēpošanas trases darbojas ar pilnu sparu. Jau kopš decembra atpūtnieku straumes ...

gallery icon

“Epidemioloģiskās drošības nolūkos pacēlāja kartes var iegādāties tikai uz divām stundām. Šāds ierobežojums ļauj kontrolēt slēpotāju skaitu, kas vienlaicīgi atrodas uz trases. Pacēlāja karti nepieciešams rezervēt savlaicīgi”.

Vienlaicīgi trasē var atrasties tikai 45 cilvēki un šonedēļ rezervācija uz slēpošanu Gaiziņkalnā vairs nav iespējama. Tā kā nu atpūta valsts augstākajā virsotnē jāplāno jau labu laiku iepriekš.

foto: A. Veckalniņš/Madonas novada dome
Latvijas augstākais kalns - Gaiziņš lepojas savā ziemas rotā.

Tēmas