foto: LETA
Sniega pūšana sākta arī slēpošanas kalnā "Lemberga hūte"
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2021. gada 9. janvāris, 21:31

Sniega pūšana sākta arī slēpošanas kalnā "Lemberga hūte"

Jauns.lv / LETA

Sestdien Ventspils slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" sākta sniega pūšana, informēja Ventspils pašvaldības pārstāve Rūta Freimane.

Viņa pastāstīja, ka darbojas visi seši sniega lielgabali.

Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, trases plānots atvērt nākamās nedēļas otrajā pusē. Apmeklējums būs ar iepriekšēju pieteikumu rezervācijas sistēmā "Bookla", piebilda Freimane.

Jau vēstīts, ka slēpošanas trašu pieprasījums patlaban ir vairākas reizes lielāks nekā piedāvājums.

Kā stāstīja Amatas novada slēpošanas un atpūtas parka "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne, patlaban "Ozolkalns" pieprasījums ir aptuveni trīs reizes lielāks, nekā piedāvājums. Pēc Rokpelnes domām, ceļošanas ierobežojumi uz ārvalstīm ir sekmējuši interesi par vietējām atpūtas iespējām. "Kopumā mums iet ļoti labi, bet ierobežojumu dēļ nevaram apkalpot visus apmeklētājus," sacīja Rokpelne.

"Ozolkalns" valdes locekle minēja, ka pašreiz rezervācijas kalna apmeklējumam tiek aizpildītas ļoti ātri, piemēram, atvērtās rezervācijas brīvdienām tika aizpildītas 15 minūšu laikā. Tāpat aizpildītas ir visas rezervācijas darba dienām, kas līdz šim nav pieredzēts.

Apmeklētāji tiek reģistrēti, atpūtnieku rotācija notiek ik pa divām stundām un tiek ievēroti visi drošības pasākumi, lai mazinātu apmeklētāju drūzmēšanos.

Arī Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns" direktors Māris Zvīnis stāstīja, ka pieprasījums patlaban ir liels. "Varam uzņemt vien tikai tik daudz cilvēku, lai būtu droši - gan epidemioloģiski, gan vispārējas drošības ziņā," sacīja atpūtas kompleksa pārstāvis.

Līdzīga situācija ir arī Engures novada atpūtas kompleksā "Milzkalns". "Žēl, ka nevaram uzņemt visus gribētājus, taču nodrošinām visus plūsmu ierobežojošos drošības pasākumus, lai varētu turpināt darboties," stāstīja "Milzkalns" vadītājs Viesturs Ošnieks. Viņš norādīja, ka visas izsludinātās rezervācijas tiek aizpildītas stundas laikā.

Reģistrācija rezervācijām slēpošanas trasēs notiek elektroniski.

Tēmas