foto: LETA
No jauna aizliegs pasažieru pārvadājumus uz Apvienoto Karalisti
Sabiedrība
2021. gada 8. janvāris, 21:30

No jauna aizliegs pasažieru pārvadājumus uz Apvienoto Karalisti

Jauns.lv / LETA

No sestdienas, 9.janvāra, Latvijā aizvien pašizolācija būs jāievēro pēc atgriešanās no visām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu un Islandi, savukārt pasažieru pārvadājumi tiks aizliegti uz Apvienoto Karalisti, bet aizliegums vairs nebūs spēkā attiecībā uz Nīderlandi, liecina SPKC apkopotie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļas laikā to valstu sarakstā, no kurām atgriežoties, ir jāievēro pašizolācija, izmaiņas nav notikušas. Tajās visās, izņemot Vatikānu un Islandi, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits pārsniedz 50 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju.

Savukārt aizliegums veikt starptautiskos pasažieru pārvadājumus no pirmdienas, 11.janvāra, vairs netiks attiecināts uz Nīderlandi, taču tas no jauna tiks attiecināts uz Apvienoto Karalisti, kā arī joprojām būs attiecināts uz Čehiju un Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovēniju un Sanmarīno.

Regulārie pasažieru pārvadājumi nav atļauti uz valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem divkārt pārsniedz vidējo Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstu rādītāju.