"Valdība, kas savā starpā sarunājas tviterī" - cilvēki nebeidz brīnīties par politiskajām intrigām
foto: LETA
Kariņš un Viņķele laikos, kad tikties klātienē vēl bija norma.
Politika

"Valdība, kas savā starpā sarunājas tviterī" - cilvēki nebeidz brīnīties par politiskajām intrigām

Jauns.lv

Otrdiena Latvijas iedzīvotājiem atnāca ar pārsteigumu, bet aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP) pat ar dubultu.

"Valdība, kas savā starpā sarunājas tviterī" - cil...

Tā viņš sociālajā tīklā "Twitter" izteicās par premjera Krišjāņa Kariņa (JV), kurš nule bija izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP), lēmumu par Pabrika kā atbildīgā nozīmēšanu Veselības ministrijā, līdz tiek apstiprināts jauns valdības pārstāvis.

Par ministru savstarpējo komunikāciju, no kuras daļa notika sociālajā tīklā "Twitter", jau otro dienu brīnīties turpina arī šīs vietnes aktīvākie lietotāji. 

Ilze Viņķele darbā un politiskajos gaiteņos

Tikmēr Viņķele, kura brīdī, kad Kariņa birojs medijiem paziņoja par neuzticības izteikšanu, vadīja Veselības ministrijas preses konferenci un nesaskaņas ar premjeru komentēja visai diplomātiski, otrdienas izskaņā kļuva vaļsirdīgāka, sniedzot gan interviju Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums", kur valdības vadītāja pārmetumus par viņas vadītās ministrijas atteikšanos no 100 000 "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnām nosauca par meliem, kuri ir tik balti kā "Kariņa kunga mati", gan komentējot notiekošo valdībā jau pieminētajā "Twitter" vietnē.

Viņķele, atbildot uz cilvēku jautājumiem, neslēpa, ka savstarpējā nepatika ar Kariņu bijusi jau no pašas pirmās dienas. Tāpat viņa norādīja, ka ministri savā starpā sazinās, tomēr komunikācija pieklibo tieši pašam premjeram. Uz kādu jautājumu: "Bet tas tā patiesi ir - jūs visi premjeram zvanāt un viņš neceļ telefonu? Un neatzvana? Uz īsziņām neatbild? Un čatā arī klusums? To gan es nesaprotu. Kā tad šajās 8 brīvdienās - visi ministri kaut kā paši par sevi raujas un ministru prezidents atsevišķi?" Viņķele atbildēja ar lakonisku "Jā".

Kā zināms, otrdien Kariņš izteica neuzticību Viņķelei, aicinot partiju apvienību "Attīstībai/Par!" virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu. Viņķele intervijā LTV neatklāja pēcteča vārdu, tomēr norādīja, ka iecerētais kandidāts būs spēcīgs iesākto darbu turpinātājs.