"Attīstībai/Par!" uzskata, ka Kariņa lēmums ir pārsteidzīgs un nepamatots
foto: LETA
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un veselības ministre Ilze Viņķele
Politika

"Attīstībai/Par!" uzskata, ka Kariņa lēmums ir pārsteidzīgs un nepamatots

Jauns.lv

Partiju apvienība “Attīstībai/Par!” (AP!) paziņojumā medijiem norāda, ka ir ir uzklausījusi un pieņēmusi zināšanai Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa lēmumu izteikt neuzticību veselības ministrei un partijas pārstāvei Ilzei Viņķelei.

"Attīstībai/Par!" uzskata, ka Kariņa lēmums ir pār...

Partija norāda, ka uzskata, ka Kariņa pieņemtais lēmums "krīzes grūtākajā brīdī ir pārsteidzīgs un nepamatots".

Partija norāda, ka krīzes pārvarēšanā Viņķele balstās uz veselības aprūpes nozares ekspertu viedokli. "AP! līdz šim un arī turpmāk iestāsies par zinātniski pamatotiem lēmumiem un nevarēs atbalstīt to pakļaušanu politiskajai konjunktūrai," teikts paziņojumā.

Kā norāda partija, koalīcijas līgums uzliek Ministru prezidentam pienākumu informēt sadarbības partnerus par nodomu atbrīvot ministru ne mazāk kā divas dienas pirms šāda lēmuma juridiskas noformēšanas, tāpēc partija turpmāko 48 stundu laikā lems par tālāko rīcību.

Jauns.lv jau ziņoja, ka premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) otrdien izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) un atbilstoši Sadarbības līgumam ir aicinājis partiju apvienību "Attīstībai/ Par!" virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvija jau ilgstoši cīnās ar Covid-19 izraisīto pandēmiju un esam šīs cīņas izšķirošā brīdī, tas liek skaidri apzināties, ka vienīgais veids, kā atcelt ierobežojumus, atgriezties normālā dzīvē un atsākt mērķtiecīgu virzību uz attīstību ir iespējami ātra sabiedrības imunizācija.