Ar plašiem Kauguru rudens svētkiem un Intara Busuļa koncertu Jūrmalā svin rudens iestāšanos
Apmeklētājus ar krāšņu koncertprogrammu priecēja Intars Busulis.
Novadu ziņas
2015. gada 7. septembris, 12:00

Ar plašiem Kauguru rudens svētkiem un Intara Busuļa koncertu Jūrmalā svin rudens iestāšanos

Jauns.lv

Sestdien festivāla atmosfērā Jūrmalā tika svinēti pirmie Kauguru rudens svētki, un apmeklētājus ar krāšņu koncertprogrammu priecēja Intars Busulis un “Abonementa orķestris” Kārļa Lāča vadībā. Svētkos uzstājās arī dziedātājs Markus Riva un grupa “Rock5”, kā arī DJ Gustavito.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Visas dienas garumā Kauguros, Raiņa ielā, darbojās atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, svētku tirdziņš, uz skatuves uzstājās jūrmalnieku radošie kolektīvi – deju grupas, teātri, kori. Plašā kultūras, izklaides un aktīvās atpūtas programma par godu Raiņa jubilejas gadam bija veidota saistībā ar izcilā dzejnieka dramaturģijas pērlēm. Jūrmalas kolektīvu muzikālie, deju un teātra priekšnesumi apvienoti zem nosaukuma “Spēlēju, dancoju”, aktivitātes un radošās darbnīcas bērniem bija veidotas “Zelta zirga” tematikā, bet izglītojošās aktivitātes pieaugušajiem par Kauguru vēsturi un jūru, kā arī erudīcijas un sportiskās formas pārbaudes apvienotas pasākumu kopumā “Pūt vējiņi!”.

“Kauguri ir tā Jūrmalas daļa, kur dzīvo vairāk nekā puse pastāvīgo Jūrmalas iedzīvotāju, savukārt visbiežāk lielie kultūras un izklaides pasākumi norisinās pilsētas Majoru un Dzintaru apkaimē. Vēlējāmies šogad, Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā, aizsākt jaunu tradīciju un sarīkot rudens svētkus Kauguros Raiņa ielā, lai sagādātu prieku jūrmalniekiem un aicinātu arī mūsu pilsētas viesus iepazīt Jūrmalas tālāko pusi,” saka Agnese Miltiņa, Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas vadītāja.

Ar Kauguru rudens svētkiem Jūrmalā aizsākta daudzveidīgu pasākumu programma “Labsajūtas rudens Jūrmalā”. Līdz septembra beigām kūrortpilsētā norisināsies Dzejas dienām veltīti pasākumi gan Aspazijas mājā, pie Raiņa priedēm, Kauguru kultūras namā un Jūrmalas Kultūras centrā. No 14. līdz 20. septembrim Jūrmala aicinās apmeklēt īpašos pasākumus veselības atjaunošanai Jūrmalas “Veselības nedēļas ietvaros”. Tāpat rudens periodā gaidāmi daudzi sporta un aktīvās atpūtas pasākumi. No 11. līdz 13. septembrim Jūrmalā notiks Latvijas čempionāta pludmales volejbolā fināls, 27.septembrī „Jūrmalas skriešanas svētki“ visai ģimenei, bet 11.oktobrī – MTB velomaratons.

Regīna Zommere / Publicitātes foto