foto: LETA
FOTO: Rīgā ielidojis repatriācijas reiss no Londonas, kura pasažieri aizvesti uz "pašizolācijas viesnīcu"
Valstspiederīgie, kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Apvienotās Karalistes tiek izvietoti pašizolācijā "Rixwell Elefant Hotel" viesnīcā.
Sabiedrība
2020. gada 29. decembris, 10:21

FOTO: Rīgā ielidojis repatriācijas reiss no Londonas, kura pasažieri aizvesti uz "pašizolācijas viesnīcu"

Jauns.lv / LETA

Pirmdienas vēlā vakarā ar nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" izpildīto repatriācijas reisu no Lielbritānijas, uz kuru jauna Covid-19 varianta dēļ vairākas valstis, tostarp Latvija, slēgusi pasažieru pārvadājumus, atgriezās vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo. 

Viņi ar norīkotiem autobusiem no lidostas tika nogādāti turpat Pārdaugavā esošajā "Rixwell Elefant Hotel", kur turpmākās desmit dienas atradīsies pašizolācijā. 

Lidmašīna ar Latvijas valstspiederīgajiem no Getvikas lidostas Londonā mūsu galvaspilsētas lidostā nolaidās pēc plkst.22. 

No Lielbritānijas ar repatriācijas reisu atgriežas Latvijas pilsoņi

Valstspiederīgie, kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Apvienotās Karalistes tiek ...

gallery icon
21

Noteikts, ka valsts segs izdevumus 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par personu. Cilvēka līdzmaksājums veidos 20%. Tiem, kas atgriezās ar repatriācijas reisu, tiks apmaksāti arī ēdināšanas pakalpojumi, vēstīja aģentūra LETA. 

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris iepriekš stāstīja, ka ar šo reisu mājās atgriezties vēlējās 140 valstspiederīgie, taču tāda iespēja bija aptuveni 50 cilvēkiem. Priekšroka tika dota nepilngadīgajiem, kuri Lielbritānijā ir palikuši vieni paši, personām, kuras palikušas bez sociālā nodrošinājuma vai kādu juridisku vai humānu apsvērumu dēļ tām nepieciešama steidzama atgriešanās.

20.decembrī Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā. Pasažieru pārvadājumi starp Latviju un Lielbritāniju patlaban ir aizliegti līdz 1.janvārim.