foto: Pixabay.com
Divi bērni Vidzemē bīstami saindējas ar zālēm; cits mazulis aizmūk, kamēr mamma pēc naktsmaiņas guļ
Ilustratīvs foto.
112
2020. gada 15. decembris, 16:40

Divi bērni Vidzemē bīstami saindējas ar zālēm; cits mazulis aizmūk, kamēr mamma pēc naktsmaiņas guļ

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorija medicīnas iestādē nogādāti divi mazgadīgi bērni, kuri bīstami saindējušies ar medikamentiem. Savukārt vēl kāds mazgadīgs bērns tika atrasts uz ielas, ģērbies neatbilstoši laika apstākļiem, bez vecāku klātbūtnes, portālam Jauns.lv pavēstīja Vidzemes puses likumsargi.

VP pārstāvji atgādina vecākiem, ka bērnu drošība ir prioritāte - nepieskatīšana ir lielākais bērnu traumatisma iemesls ar ļoti nopietnām sekām bērna veselībai un dzīvībai.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne informē, ka pagājušajās brīvdienās policijā tika saņemta informācija par to, ka medicīnas iestādē nogādāti divi mazgadīgi bērni, kuri bīstami saindējušies ar medikamentiem. Šobrīd policija skaidro notikušā apstākļus. 

Savukārt vakar, 14.decembrī, īsi pēc pusdienlaika uz ielas tika pamanīts kāds mazgadīgs bērns, kurš ģērbies neatbilstoši laika apstākļiem, kā arī bez vecāku klātbūtnes. Ierodoties policijas norīkojamam, bērns nogādāts dzīvesvietā. Noskaidrots, ka bērna māte pēc nakts maiņas aizmigusi un nav pamanījusi, ka bērns patvaļīgi atvēris durvis un izgājis uz ielas. Par notikušo paziņots bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

"Mēs visi šobrīd esam satraukti par Covid-19 izplatību un apgūstam jaunos ierobežojumus, tomēr tas nav vienīgais risks mūsu, mūsu tuvinieku un bērnu veselībai un dzīvībai. Šī brīža situācijā, kad daudzas skolas tiek slēgtas un arī uz bērnudārzu vecāki izvēlas savas atvases nesūtīt, ļoti svarīgi atcerēties: bērnus līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atstāt mājās vienus bez pieaugušo uzraudzības (ne mājās, ne ārpus tās). Attiecībā uz bērniem, kuri jau ir sasnieguši 7 gadu vecumu, vecākiem ļoti rūpīgi jāizvērtē, vai bērns jau spēj pats par sevi parūpēties, zina, kas jādara negaidītās situācijās, un nebaidās palikt mājās viens. Tāpat ļoti būtiski mazākos bērnus neatstāt bez uzraudzības. Neatstāt brīvi pieejamus medikamentus, sadzīves ķīmiju un asus priekšmetus. Tāpat vecākie bērni mazākos drīkst pieskatīt no 13 gadu vecuma," atgādina likumsargi. 

Vaskāne VP vārdā teic: "Aicinām ikvienu ģimeni izturēties pret šo situāciju atbildīgi un saglabāt mieru. Gadījumos, kad bērnam draud briesmas, nekavējoties par to jāziņo policijai zvanot 110 vai vienotajam glābšanas dienestam – 112!"