foto: LETA
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza 28 gadus veco Plešu
13. Saeimas deputāts, “Attīstībai/Par!” frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artūrs Toms Plešs.
Politika
2020. gada 7. decembris, 15:55

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza 28 gadus veco Plešu

Jauns.lv

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” frakcija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virza 13. Saeimas deputātu, “Attīstībai/Par!” frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Artūru Tomu Plešu.

Viņš šobrīd kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs uztur saikni starp ministriju un Saeimu.

Plešs norāda, ka jaudīgas, modernas un cilvēkiem atvērtas pašvaldības esot viens no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem, un tas esot arī viņa redzējums par līdzsvarotāku valsts attīstību. "Nākotne pieder videi draudzīgai un vienlaikus arī digitālai sabiedrībai, uz kuru virzās gan Eiropa, gan Latvija. Esmu dzimis neatkarīgā Latvijā, vēlos politikā ienest jaunas vēsmas un enerģiju," teic deputāts.

Artūra Toma Pleša prioritātes ministra darbā būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana un jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana Saeimā, Latvijas virzība uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu, tostarp depozīta sistēmu ieviešana, kā arī darbs pie valsts digitālās transformācijas.

Saeimā Artūrs Toms Plešs vada Administratīvi teritoriālās reformas komisiju, kas parlamentā skatīja un virzīja vēsturisko lēmumu par administratīvi teritoriālo reformu. Tā ļaus iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus pašvaldību pakalpojumus neatkarīgi no viņu dzīvesvietas. Tikmēr Artūra Toma Pleša vadītā Vides un klimata politikas apakškomisija skata iniciatīvas, kas ierobežo klimata pārmaiņas un iestājas par tīrāku vidi.

Artūrs Toms Plešs apstiprināšanas gadījumā ir iecerējis aicināt par VARAM parlamentāro sekretāri Daci Bluķi, kura kopš 2019. gada janvāra kā parlamenta deputāte strādāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijā.

Deputātam ir pieredze pašvaldību darbā. No 2017. gada jūnija līdz 2018. gada oktobrim viņš pildīja Bauskas novada domes deputāta pienākumus.

Ja Saeima apstiprinās 28 gadus veco Plešu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā, viņš būs gados visjaunākais valdības ministrs un viens no jaunākajiem ministriem Latvijas vēsturē.

Atgādinām, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) lūdza premjeru Krišjāni Kariņu (JV) viņu atbrīvot no amata, atklātībā nākot ziņām, ka viņš bijušajam partijas biedram Mārim Mičerevskim bija lūdzis izkārtot "Rīgas satiksmes" stāvvietu caurlaidi.